ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Νίκη» μη αφαίρεση μονογονεϊκού επιδόματος σε περίπτωση συμβίωσης - Οσα αναφέρει ο Σύνδεσμος

«Νίκη» μη αφαίρεση μονογονεϊκού επιδόματος σε περίπτωση συμβίωσης - Οσα αναφέρει ο Σύνδεσμος

Μια διεκδίκηση δικαιώνεται με την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την κατάργηση της αναχρονιστικής πρόνοιας για αφαίρεση του μονογονεϊκού επιδόματος, σε περίπτωση συμβίωσης με άλλο άτομο, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων.

Εκφράζει την ελπίδα, η Κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο για τις αναγκαίες τροποποιήσεις της νομοθεσίας. «Θα πρέπει ταυτόχρονα η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου Περί Επιδόματος Τέκνου ώστε να καταργηθεί η αποκοπή του επιδόματος σε περίπτωση νέου γάμου χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, και η παραχώρηση του επιδόματος μονογονιού με την παρουσίαση τριών δικαστικών αποφάσεων (διαζύγιο, διατάγματα διατροφής και γονικής μέριμνας) πράγμα κοστοβόρο για τους μονογονιούς, συνυπολογίζοντας την ουσιαστική αποστέρηση της νομικής αρωγής στους μονογονιούς που την έχουν ανάγκη», προστίθεται.

Είναι η θέση μας, σημειώνεται, ότι το επίδομα μονογονιού θα πρέπει να δίνεται άμεσα με την έγκυρη διαπίστωση της διάστασης για την αναγκαία στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας το πρώτο δύσκολο χρονικό διάστημα διάλυσης ενός γάμου.

«Ευχαριστούμε τα κόμματα και τις οργανώσεις που μας στήριξαν στον αγώνα μας, ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ για την πρόταση νόμου για απάλειψη της συμβίωσης από τον νόμο την οποία κατέθεσε από το 2015», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top