ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠτΔ: Tην Τετάρτη στο Υπουργικό σχέδιο για επιδότηση εξόδων συνοδών ασθενών

ΠτΔ: Tην Τετάρτη στο Υπουργικό σχέδιο για επιδότηση εξόδων συνοδών ασθενών

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε την Δευτέρα το βράδυ ότι την προσεχή Τέταρτη το Υπουργείο Υγείας θα φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο για επιδότηση των εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής για τους συνοδούς ασθενών στο εξωτερικό.

Σε χαιρετισμό σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου στη Λάρνακα, με την ευκαιρία 18 χρόνων προσφοράς, ο ΠτΔ είπε ακόμη ότι η επόμενη πρόταση που θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο είναι ο «Συνήγορος του Ασθενή».

"Ηδη με τον Υπουργό έχουμε βρεθεί και έχει γίνει προετοιμασία και πολύ σύντομα θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο γιατί αγγίζει και τον τομέα για τον οποίον είμαστε απόψε εδώ, των ασθενών και της επιδότησης των συνοδών στο εξωτερικό", ανέφερε.

Σημείωσε ότι ο ίδιος θα θεωρήσει προσωπικά ως επιτυχία για την Κυβέρνηση και το κράτος "να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο να μη χρειάζεται να στέλνουμε στο εξωτερικό ασθενείς, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα ευρωπαϊκό κράτος και να προκύπτει αυτή η ανάγκη".

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι ως Πολιτεία πρέπει να φροντίσουμε αυτές τις υπηρεσίες να τις έχουμε στη χώρα μας γιατί τότε θα μπορούμε να μιλούμε για ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

"Άρα, σωστά δαπανούνται αυτά τα λεφτά, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να επενδύουμε , και αυτές τις δαπάνες πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψη διότι σημαίνει ότι προκύπτει αδυναμία του κράτους, της χώρας μας και πρέπει να επενδύουμε σε αυτούς τους τομείς ώστε οικογένειες να μένουν στη χώρα", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η επιδότηση των εξόδων, μετάβασης, διαμονής και διατροφής για τους συνοδούς στο εξωτερικό αποτελεί ένα αίτημα πολλών χρόνων.

"Την Τετάρτη θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο διότι έχουμε υποχρέωση ως Πολιτεία, ως κράτος να ανταποκρινόμαστε στα ελάχιστα που πρέπει να κάνουμε ειδικότερα για τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας που για μας, για τη διακυβέρνηση μας δεν προσεγγίζονται μέσα από οικονομικά δεδομένα", ανέφερε.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος τόνισε εκ νέου ότι για την παρούσα διακυβέρνηση ο τομέας της Υγείας, μαζί με την Παιδεία, είναι οι πιο σημαντικοί τομείς.

"Θεωρώ χρέος μας ως Πολιτεία να μεριμνούμε για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και είναι αυτό που προσπαθούμε μέσα από τη στήριξη, την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό του ΓεΣΥ που ήταν μια εκ των κορυφαίων κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στον τόπο μας. Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ακριβώς για να διασφαλίσουμε αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση", ανέφερε.

Ο ΠτΔ εξήρε την προσφορά του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα Ίδρυμα που έχει, ανάμεσα σε πολλούς στόχους, την ενίσχυση των οικογενειών των ατόμων που συνοδεύουν ασθενείς στο εξωτερικό, "ένα ίδρυμα για το οποίο είμαστε περήφανοι σαν κοινωνία, σαν Πολιτεία για την πολυεπίπεδη προσφορά του και το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Χριστίνας Αποστόλου".

Είπε επίσης ότι για την Κυβέρνηση τα Ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Χριστίνας Αποστόλου και η ΟΣΑΚ είναι οι πιο στενοί μας συνεργάτες στην προσπάθεια να πετύχουμε όλα αυτά που θέλουμε στον τομέα της Υγείας.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

Στις φλόγες φορτηγό σχολής οδηγών τα ξημερώματα - Καταστράφηκε ολοσχερώς - Δείτε φωτογραφία

Εμπρησμοί σε πρακτορεία στοιχημάτων: Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα - Θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου

Άφιξη μεταναστών: Πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να έρθουν στην Κύπρο – Ταξίδευαν για 2 μέρες μέσα στη βάρκα

Βανδή: Αναβλήθηκε η εμφάνισή της στο Ντουμπάι-Η γεμάτη αγωνία ανάρτηση: «Ελπίζω να είστε ασφαλείς»Ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες - Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για μεταναστευτικό και Κυπριακό

Ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες - Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για μεταναστευτικό και Κυπριακό

Ενώ ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή αναμένοντας το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν, στις Βρυξέλλες οι ηγέτες συνέρχονται σήμερα και την Τετάρτη κατά τη διάρκεια διήμερης συνόδου κορυφής, όπου ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η Μέση Ανατολή, ο Λίβανος, τα ευρωτουρκικά, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το κυπριακό και το μεταναστευτικό το οποίο είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top