Απαντούν για το βίντεο οι δικηγόροι των Αρχιμανδριτών - «Αποτελεί προϊόν παράνομης επεξεργασίας με σκοπό την εξαπάτηση»

Απαντούν για το βίντεο οι δικηγόροι των Αρχιμανδριτών - «Αποτελεί προϊόν παράνομης επεξεργασίας με σκοπό την εξαπάτηση»

Απάντηση στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δίνουν οι δικηγόροι των Αρχιμανδριτών, με αφορμή το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ.

Διαβάστε την αυτούσια:

«Αναφορικά με δημοσιευθείσα σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου βιντεοταινία, όπου εμφανίζονται η εικόνα του προσώπου και διάλογοι του Ηγουμένου Νεκτάριου Γεωργίου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου Ττόουλου, φέρεται σε γνώση του κοινού ότι η βιντεοταινία αυτή είναι χαλκευμένη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αποτελεί προϊόν παράνομης επεξεργασίας με σκοπό την εξαπάτηση του κοινού και τη δημιουργία αντιπερισπασμού αναφορικά με τις κραυγαλέες ευθύνες του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής. Εντυπωσιάζει μάλιστα το γεγονός ότι ο «σκηνοθέτης» αυτής της βιντεοταινίας, προκειμένου να την καταστήσει επιβαρυντική και ενοχοποιητική για τους παραπάνω κληρικούς, εμφανίζει έναν εξ αυτών να δίνει εντολή στον άλλον με τη φράση «βάλε μύρο» που ακούγεται.

Ως εάν αυτός που την έδωσε ήθελε να ακουστεί αυτή η εντολή, πέραν από τον λήπτη της, και από τρίτα πρόσωπα, τους θεατές της βιντεοταινίας. Ουδείς λόγος υπήρχε, εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τέτοιο, να δοθεί τέτοια εντολή. Η σκηνοθεσία είναι κραυγαλέα.

Αναμένεται ενδεχομένως η δημοσίευση και άλλων τέτοιων «σκηνοθετημένων» βιντεοταινιών, η χάλκευση και διαρροή των οποίων συνιστά ποινικό αδίκημα . Στόχος και πάλι θα είναι η εξαπάτηση του κοινού και ο αντιπερισπασμός».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.