Πώς απάντησε ο Ταμασού Ησαΐας για τον οικονομικό έλεγχο της Εκκλησίας - «Παλεύουμε καθημερινά»

Πώς απάντησε ο Ταμασού Ησαΐας για τον οικονομικό έλεγχο της Εκκλησίας - «Παλεύουμε καθημερινά»

Υπάρχει τελικά λογιστικός έλεγχος στην Εκκλησία; Είναι μύθος πως κάνουν ότι θέλουν;

Την απάντηση έδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας στο podcast «LegalMatters» στις 06/12/2022. «Εμάς μας ελέγχει η PwC».

«Έχουμε αυστηρό έλεγχο. Ως Σύνοδος αποφασίσαμε να δώσουμε τον έλεγχο σε εξωτερικούς ελεγκτές. Για κάθε Μητρόπολη ξεχωριστοί», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως «τα χρήματα είναι μαζεμένα σε μια, δυο μητροπόλεις και μερικές μονές. Μόνο αυτές είναι αυτάρκεις».

Ερωτηθείς για την Μητρόπολη Ταμασού είπε ότι είναι νεοσύστατη και δεν έχει κληρονομήσει γη και λεφτά όπως οι παλιές. «Οι υπόλοιπες παλεύουμε καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.