Στο κελί οι δύο Σύροι για διακίνηση παράτυπων μεταναστών

Στο κελί οι δύο Σύροι για διακίνηση παράτυπων μεταναστών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου διέταξε σήμερα την οκταήμερη κράτηση των δυο Σύρων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την υποβοήθηση διακίνησης των παράτυπων μεταναστών που έφθασαν στην Κύπρο δια θαλάσσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για συνολικά 458 παράτυπους μετανάστες που βρίσκονταν σε έξι βάρκες που είχαν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Οι δυο Σύροι ηλίκας 29 και 27 ετών επέβαιναν στην πρώτη βάρκα και συνελήφθησαν αφού φέρονται να είναι οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών.

Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εκδόθηκε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο 8 ημερών. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δυο άτομα που τελούν υπό κράτηση. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 33 και 27 ετών. Ο 33χρονος είναι από την Παλαιστίνη και ο 27χρονος από τη Συρία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ύποπτοι για διάπραξη αδικημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων, παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας, υποβοήθηση παράνομης εισόδου ατόμων τρίτης χώρας στη Δημοκρατία, υποβοήθηση ατόμων τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, μεταφορά ατόμων δια υδάτινης οδού με μη ασφαλές και υπερφορτωμένο σκάφος και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Οι παράτυποι μετανάστες ανέφεραν στην αστυνομία ότι τα έξι σκάφη ξεκίνησαν από το Λίβανο αφού πλήρωσαν από τρεις χιλιάδες δολάρια ο καθένας σε άγνωστο τους άτομο.   

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE