ΚΥΠΡΟΣ

«Ξέχασαν» και στο ημερολόγιο 2024 της ίδιας της Μητρόπολης Ταμασού ..τον Χρίστου για θρονικό επίτροπο

«Ξέχασαν» και στο ημερολόγιο 2024 της ίδιας της Μητρόπολης Ταμασού ..τον Χρίστου για θρονικό επίτροπο

Συνεχίζονται να αιωρούνται τα ερωτηματικά για το πως και με ποια ιδιότητα βρέθηκε στην Μητρόπολη Ταμασού, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου κατα την νυχτα οπου κουκουλοφόροι μπούκαραν στην Μονη του Οσίου Αββακούμ και πήραν χρήματα με τη συνοδεία μάλιστα της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, πέραν της αμφισβήτησης πότε ακριβώς συντάχθηκε το  το αρχιερατικόν γράμμα προς  τον «αξιότιμον κύριον Χρήστον Χρήστου» από τον Μητροπολίτη Ησαϊα το οποίο βεβαίωνε οτι ειναι “θρονικός επίτροπος” ο οποίος συμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας, εκλέγεται και δεν διορίζεται.

Συγκεκριμένα, το αρχιερατικό γράμμα έχει ημερομηνια Νοεμβρίου 2023 με ισχύ από το 2024. Αν αυτό ειναι αληθές τότε το όνομα του Προέδρου του ΕΛΑΜ, Χριστου Χριστου θα βρισκόταν στο Τελικό κείμενο της Διοικητικής Συγκρότησης της Εκκλησίας της Κύπρου.

Την ιδια στιγμή, στο Εορτολόγιο που εκδίδει η ίδια η Μητρόπολη Ταμασού , φαίνεται να ξέχασε να αναφέρει τον επίτροπο της  στα λαϊκά μέλη.

 

Πηγή: dialogos.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Συνέχεια στις εξελίξεις με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, καθώς σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος των μοναχών, Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος δόθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top