ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Ζήτησε από μοναχούς Αγίου Όρους να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ της Κύπρου

ΠτΔ: Ζήτησε από μοναχούς Αγίου Όρους να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ της Κύπρου

Να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ της Κύπρου, για να παρέλθουν τα δεινά και οι θλίψεις της, ζήτησε από τους μοναχούς του Αγίου Όρους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος επισκέπτεται τη μοναστική πολιτεία.

Κατά την αντιφώνησή του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές, του Αγίου Όρους τόνισε: «ενώπιον σας, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ του σώματος και του πνεύματος και παρακαλούμε να πληθύνετε τις προσευχές σας και τις θερμές ικεσίες σας προς τον Κύριον και την υπεραγία Θεοτόκο για να παρέλθουν τα δεινά και οι θλίψεις της πατρίδος μας, Κύπρου». «Παρά τις καταπτώσεις μας, υπάρχουμε στη ζωή των εθνών. Το Άγιον Όρος διδάσκει ότι ο Θεός είναι παρών στη διαμόρφωση της Ιστορίας του κόσμου...» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε συγκινημένος από την επίσκεψή του στο 'Αγιον Όρος και εξήρε την ταπεινοφροσύνη και την πραότητα των μοναχών. Υπογράμμισε, ότι η δόξα της εκκλησίας εκφράζεται μέσα από τον αγιογραφικό διάκοσμο, τους ύμνους, το τελετουργικό και πρόσθεσε: «μέσα από το ανάκτορο αυτό του Θείου Λόγου, δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί η λαμπρή Τάξη της Εκκλησίας, που διαχρονικά φτάνει σε εμάς και δεν εκπίπτει ούτε στο καθ' υπερβολήν απλό, ούτε στο υπερβολικά εξεζητημένο».

«Το Άγιον Όρος κινείται και στις τρεις διαστάσεις του χρόνου. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον» συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «Άγιοι Πατέρες, το έργο σας είναι η ύπατη ευθύνη της πνευματικής μας αφύπνισης».

Αργότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας υπενθύμισε ότι ο κτήτορας του Αγίου Όρους Άγιος Αθανάσιος, πριν ακόμη έρθει στον Άθωνα για να ιδρύσει την μοναστική πολιτεία, είχε επισκεφθεί την Κύπρο. Επίσης, ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ευλογία του και για την πνευματική καθοδήγησή του.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε δεκτός, το πρωί, στις Καρυές του Αγίου Όρους, σύμφωνα με το τυπικό, από τον πρωτεπιστατη Στέφανο, τους αντιπροσώπους των μονών και την πολιτική διοίκηση, προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» και παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Το μεσημέρι ο κ. Χριστοδουλίδης αναχώρησε από τις Καρυές για την μόνη Διονυσίου, ενώ θα επισκεφθεί και την μόνη Ιβήρων και αργά απόγευμα αναμενόταν να φτάσει στη μονή Βατοπεδίου, όπου και θα ολοκληρώσει αύριο την επίσκεψή του στον Άθωνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top