ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με την Ολγκίν είχε αντιπροσωπεία από το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο

Συνάντηση με την Ολγκίν είχε αντιπροσωπεία από το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο

Συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ είχε σήμερα ο Πρόεδρος του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου Τουργκάι Ντενίζ και αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το επιμελητήριο, ο Ντενίζ ευχήθηκε στην προσωπική απεσταλμένη κάθε επιτυχία στην αποστολή της, και είπε ότι το επιμελητήριο έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο «ναι» στο σχέδιο Ανάν το 2004.

Το Κυπριακό, ανέφερε στην συνάντηση που έγινε στο επιμελητήριο, δεν πρέπει να αναμένεται να λυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων και εξέφρασε την άποψη ότι το κλειδί για μια συνολική και δίκαιη λύση βρίσκεται στην οικονομική ισότητα των δύο κοινοτήτων.

Είπε ότι για να επιτευχθεί συνολική διευθέτηση, πρέπει να δοθεί έμφαση "στην άρση της απομόνωσης και των εμπάργκο σε οικονομικές δραστηριότητες όπως το απευθείας εμπόριο, οι απευθείας πτήσεις, η πρόσβαση σε χρηματοδοτικά μέσα". Πρόσθεσε ότι "η διεθνής απομόνωση και τα εμπάργκο που επιβάλλονται στην τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν βοηθούν τη λύση, αντιθέτως απομακρύνουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα από την προοπτική της λύσης".

Ανέφερε επίσης ότι η δυνατότητα των Τ/κ να συμμετέχουν στο διεθνές εμπόριο υπό δίκαιες συνθήκες όχι μόνο θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, αλλά θα συμβάλει και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top