ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Γιώργος Νταλάρας απόψε τραγουδά για τις γυναίκες σύμβολα της Κύπρου

Ο Γιώργος Νταλάρας απόψε τραγουδά για τις γυναίκες σύμβολα της Κύπρου

Ο Γιώργος Νταλάρας δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ την πρόταση της Επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άννας Αριστοτέλους.

Απάντησε αμέσως θετικά για να βρεθεί στη Κύπρο και να τραγουδήσει αφιλοκερδώς για τις γυναίκες σύμβολα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974, και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που τιμήθηκε πριν λίγες μέρες (8 Μαρτίου).

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι Κύπριος υπήκοος με τιμητική πολιτογράφηση από την περίοδο που τραγουδούσε σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνοντας χρήματα για την Άμυνα της Μεγαλονήσου. Είναι επίσης επίτιμος Δημότης του Δήμου Στροβόλου, στο Δημοτικό Θέατρο του οποίου θα γίνει απόψε η εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, επίσης αφιλοκερδώς, το φωνητικό σύνολο Διάσταση και η ηθοποιός Ζωή Κυπριανού.

Στο πλαίσιο της αποψινής εκδήλωσης με τίτλο: «Κάθε Γυναίκα και Μια Ιστορία – Γυναίκες Σύμβολα της Κύπρου», θα τιμηθούν γυναίκες που πρόσφεραν στον αγώνα της Κύπρου, υπερασπιζόμενες την πατρίδα. Θα αναδειχθούν επίσης αθέατες πτυχές του κυπριακού δράματος της τουρκικής εισβολής του 1974.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ωστόσο απουσιάζει στο Άγιο Όρος όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top