Λύνει τη σιωπή του για το σκάνδαλο στη Μονή ο Αρχιεπίσκοπος - «Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο αποδεκτά»

Λύνει τη σιωπή του για το σκάνδαλο στη Μονή ο Αρχιεπίσκοπος - «Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο αποδεκτά»

Έλυσε την σιωπή του και βγήκε μπροστά για το εκκλησιαστικό σκάνδαλο για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ, που απασχολεί την κυπριακή κοινωνία τις τελευταίες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις φημολογούμενες απάτες, ατασθαλίες και κάθε είδους ανηθικότητες στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, μέσω της ανακοίνωσης του.

«Διαβεβαιώνω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας ότι απόφασή μου είναι να διερευνηθούν πλήρως σε όλες τους τις διαστάσεις τα όσα σκανδαλίζουν όλους μας. Η Ιερά Σύνοδος έχει αναθέσει στα δικαστικά όργανά της, την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης τα οποία και έχουν, ήδη, αρχίσει της έρευνές τους. Καλώ και την Αστυνομία καθώς και όλους τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις έρευνες, να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο και από κανένα αποδεκτά», συνεχίζει στην ανακοίνωση.

Ακολούθως αναφέρει: «Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να διακρίνετε όλοι τον θεσμό της Εκκλησίας από πρόσωπα ανάξια της αποστολής τους. Στην Εκκλησία υπάρχουν πάρα πολλοί κληρικοί που τιμούν την αποστολή τους. Η Εκκλησία, είμαι σίγουρος, θα εξέλθει ενδυναμωμένη από τη σημερινή κρίση».
«Εύχομαι όπως ο Θεός ευλογήσει την είσοδό μας στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μας αξιώσει να φθάσουμε απερίσπαστα στη Μεγάλη Εβδομάδα για να μπορέσουμε να οικειοποιηθούμε τη Χάρη που απέρρευσε από τα Άχραντα Πάθη και την Τριήμερη Ανάσταση του Χριστού», είπε καταληκτικά.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE