ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόροι μοναχών: «Περίεργη η στάση της Αστυνομίας» - «Λειτούργησαν ως σεκιουριτάδες του Ταμασού;»

Δικηγόροι μοναχών: «Περίεργη η στάση της Αστυνομίας» - «Λειτούργησαν ως σεκιουριτάδες του Ταμασού;»

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα οι δικηγόροι των δύο Αρχιμανδριτών.

Η Αστυνομία της Κύπρου οφείλει ως εκ της αποστολής της να είναι θεματοφύλακας της νομιμοτητας, λειτουργώντας αμεροληπτα και ανεξάρτητα από την ιδιοτητα των εμπλεκομένων προσώπων κατά τη διερεύνηση ποινικών υποθέσεων.

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε όμως ότι, αναφορικά με την υποθεση του δήθεν σκανδάλου της Μονής του Αββακουμ, η στάση της Αστυνομίας είναι, κατά την επιεικέστερη εκδοχή, περίεργη.

Καταρχήν, η Αστυνομία, όταν έγιναν από την Τετάρτη 6.3 οι αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης περί δήθεν οικονομικού σκανδάλου στη Μονή, επί αρκετές ημέρες διακήρυσσε σε ολους τους τονους ότι δεν υπήρχε στα χέρια της ούτε καταγγελία ούτε πληροφορία για το ζήτημα και ότι ανέμενε σχετικές καταγγελίες.

Όταν όμως αποκαλύφθηκαν στοιχεία περί παρουσίας αστυνομικών με πολιτικά κατά την καταδρομική παράνομη επιχείρηση ανθρώπων του Μητροπολίτη Ταμασού στην Μονή, τοτε η Αστυνομία παραδέχθηκε οτι υπήρχαν δυο μέλη της παροντα κατά την επιχείρηση.

Τα ζητήματα που τίθενται :

Ποιος αποφάσισε την εκεί παρουσία τους ;

Για ποιο λογο ;

Ποιο δημοσιο συμφέρον εξυπηρετήθηκε ;

Λειτούργησαν ως σεκιουριτάδες του Μητροπολίτη Ταμασού ;

Περαιτέρω, επί αρκετές ημέρες μετά την καταδρομική επιχείρηση, οι χώροι της Μονής φυλάσσονταν από ανθρώπους του Μητροπολίτη και όχι από την Ααστυνομία.

Και αυτό, παρά το γεγονος ότι οι χώροι αυτοι συνιστουν σκηνή εγκλήματος, δεδομένου ότι εκεί διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα, και συγκεκριμένα απειλές, παράνομες κατακρατήσεις, απαγωγές και κλοπές , για τα οποία κατατέθηκε αμέσως επίσημη γραπτή καταγγελία στην Αστυνομία.

Είναι πολύ πιθανο, λογω της ολιγωρίας αυτής της Αστυνομίας, να έχουν χαθεί ή αλλοιωθεί τεκμήρια. Τέλος, σήμερα κατά πληροφορίες μας προσήλθε να καταθέσει στο Τμήμα Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων η κυρία Ελένη Ρούσου που εμφανίζεται στο βίντεο με την φαινομενη κακοποιηση της. Εκεί, ενώ αυτή δήλωσε προφορικώς και εγγράφως ενώπιον τους ότι το βιντεο είναι παραποιημένο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικοτητα και ότι δεν έχει κανένα παράπονο κατά του Μοναχού ούτε επιθυμεί την ποινική του δίωξη, οι εκεί αστυνομκοί την πίεσαν φορτικοτατα και επανειλημμένα να καταθέσει καταγγελία σε βάρος του Μοναχού με την ιδιοτητα του θύματος βίας, σε αντίθεση με τη θέλησή της. Ανάλογα συνέβησαν και αναφορικά με τους τρείς Μοναχούς της Μονής, οι οποιοι κλήθηκαν σήμερα να καταθέσουν για την ίδια υποθεση και τους ζήτησαν να καταθέσουν πράγματα που δεν επιθυμούσαν.

Δημοσιοποιούμε με την άδειά της την κατάθεση της κυρίας Ελένης Ρούσσου. Από αυτήν προκύπτει ότι το βίντεο είναι παραποιημένο και διέρρευσε για να συκοφαντηθούν ακομη περισσοτερο οι πελάτες μας αλλά και για λογους αντιπερισπασμου αναφορικά με τις καταγγελθείσες από αυτούς παράνομες πράξεις του Μητροπολίτη Ταμασού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου τηςLIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top