ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Ολγκίν για προσπάθειες στο Κυπριακό: «Η ελπίδα είναι ανάγκη και υποχρέωση»

Δέσμευση Ολγκίν για προσπάθειες στο Κυπριακό: «Η ελπίδα είναι ανάγκη και υποχρέωση»

Την δέσμευση της για προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ανέφερε σε μήνυμα της η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάρια Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μετά την δεύτερη επίσκεψη της στην Κύπρο

«Έχω ακούσει όλες τις απόψεις και τις προοπτικές για να κατανοήσω καλύτερα τις κύριες δυσκολίες και ευκαιρίες», αναφέρει στο μήνυμα της η κ.Ολγκιν.

Εν συνεχεία αναφέρεται στην πρόθεση της για το Κυπριακό «Η αποστολή μου είναι να προσδιορίσω εάν υπάρχει κοινό έδαφος για να εμπλακούν και οι δύο πλευρές για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Στους υπόλοιπους μήνες, είμαι πρόθυμη και δεσμευμένη να συνεχίσω τις καλύτερες προσπάθειές μου για να εκπληρώσω το αίτημα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ».

«Κατά καιρούς φαίνεται ότι όλα τα μονοπάτια έχουν δοκιμαστεί και ότι η αλλαγή δεν είναι δυνατή. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα φωνές που αποκαλύπτουν την ανθεκτικότητα των κοινωνιών που ονειρεύονται μια διαφορετική ζωή και που δείχνουν ότι η ελπίδα είναι ανάγκη και υποχρέωση»

Η Ολγκίν τονίζει στο μήνυμα της ότι «το παρελθόν φέρνει αναμνήσεις πόνου και απογοήτευσης, αλλά και μας παρέχει μαθήματα για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση του μέλλοντος και στην επίτευξη λύσεων προς όφελος όλων των Κυπρίων. Πόσο καλό θα ήταν όλοι να συνδεθούν με τις ατομικές και συλλογικές ευκαιρίες που θα έφερνε μια αλλαγή, μετατρέποντας έτσι τις δυσκολίες του παρελθόντος σε θεμέλια για ένα βιώσιμο μέλλον».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top