ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχών και επισκεπτών το Παφίτικο καρναβάλι

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχών και επισκεπτών το Παφίτικο καρναβάλι

Με μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή κορυφώθηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φετινού Παφίτικου καρναβαλιού.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από το ύψος του αγάλματος Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ για να απολαύσουν τους καρναβαλιστές αλλά και τις πολυάριθμες ομάδες και τα άρματα εμπνευσμένα από την πολιτική, την επικαιρότητα, την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο τον κινηματογράφο και άλλα.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι με την μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού ουσιαστικά κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Παφίτικου καρναβαλιού 2024. Είναι με μεγάλη χαρά, είπε ο Δήμαρχος Πάφου που βλέπουμε χιλιάδες καρναβαλιστές αλλά την ίδια ώρα και πάρα πολλούς θεατές. Νομίζω συνέχισε, ξεπερνούμε κάθε προσδοκία, αφού, όπως είπε, οι θεατές και οι καρναβαλιστές που βρέθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης ξεπέρασαν τις 10.000

Η λειτουργός της Πολιτιστικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάφου Ερμίνα Μάη ανέφερε πως λόγω και των συμμετοχών το καρναβάλι της Πάφου είναι πολύ όμορφο, και αναβαθμισμένο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Η συμμετοχή πρόσθεσε η κ. Μάη φορέων και άλλων ξένων υπηκόων πέραν των κατοίκων της Πάφου που επέλεξαν ως τόπο διαμονής τους την Πάφο, αλλά και η συμμετοχή καρναβαλιστών και από άλλες πόλεις, τους ενθαρρύνει για να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την περαιτέρω αναβάθμιση του Παφίτικου καρναβαλιού και της μεγάλης αποκριάτικης παρέλασης.

Στην παρέλαση συνέχισε, «συμμετέχουν Κινέζοι μόνιμοι κάτοικοι Πάφου, Ρώσοι, υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ οι Αρμένιοι αδερφοί μας και άλλοι». Είπε ακόμη πως τα τελευταία χρόνια είναι αξιοσημείωτο το γεγονός και πρέπει να αναφερθεί ότι το καρναβάλι της Πάφου δεν είναι υπόθεση του Δήμου Πάφου μόνο αλλά έχει εξελιχτεί σε περιφερειακό αφού σε αυτό συμμετέχουν και οι περιφερειακές κοινότητες και Δήμοι.

Ο συντονιστής των εκδηλώσεων Γιώργος Κουνάς ανέφερε πως είναι η πρώτη χρονιά που έχουν φέτος τόσο κόσμο αφού επτά περίπου χιλιάδες καρναβαλιστές και οι πενήντα περίπου ομάδες και άρματα προσέφεραν στους παρευρισκόμενους ένα μοναδικό θέαμα.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και άρχισε στις 15:30 το απόγευμα. Από τις 14:30 μέχρι και την έναρξη της παρέλασης η φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και η Μαντολινάτα Στέλιου Καραγιώργη παρουσίασαν αποκριάτικες μελωδίες και τραγούδια.

Η έναρξη της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης του Δήμου Πάφου έγινε με τον Βασιλιά Φαράω με την συνοδεία των Σχολών Χορού «Danceroom» Jake Athanasiades και School of Fine Arts Lina & Doxa Constantinidou, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, των Μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου, καθώς και του Συνόλου Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Πάφου.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν ο Χάρις Αριστείδου και η Μαριλένη Σταύρου που υποδέχτηκαν τους καρναβαλιστές, τις ομάδες και τα άρματα αλλά και το ενθουσιώδεις κοινό.

Ο Χάρις Αριστείδου ανέφερε πως νιώθουν μεγάλη χαρά γιατί η Πάφος ξέρει να γλεντά, ξέρει να διασκεδάζει και είναι ωραίοι οι άνθρωποι της. Καρναβάλι συνέχισε είναι να «ξυπνήσουμε το μικρό παιδί που έχουμε μέσα μας και να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα».

Η Μαριλένη Σταύρου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο Καρναβάλι του Δήμου Πάφου εκφράζοντας την επιθυμία της για ξεφάντωμα και μεγάλο κέφι.

Καρναβαλιστές ανέφεραν πως η περίοδος των καρναβαλιών αποτελεί μια ευκαιρία για να ξεχαστούν για λίγο από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Πολλοί μάλιστα ήταν αυτοί που μεταμφιέστηκαν ως «πάτερ Νεκτάριος» σε νέα έκδοση, σατιρίζοντας τα γνωστά τεκταινόμενα στη Μονή Οσίου Αββακούμ.

Ετοιμασίες για την αυριανή παρέλαση σε Δήμους Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς

Εξάλλου και ο Δήμος Πέγειας ετοιμάζεται για την καθιερωμένη του καρναβαλίστικη παρέλαση. Φέτος λόγω των έργων στην τουριστική Λεωφόρο Κόλπου των Κοραλλίων η παρέλαση αρμάτων και ομάδων θα πραγματοποιηθεί στη σύγχρονη λεωφόρο Μιχαλάκη Κυπριανού, την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 15:00 το απόγευμα.

Στο μεταξύ την Κυριακή 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και η αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς με την συμμετοχή των οργανωμένων συνόλων του διαμερίσματος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top