ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν για Τραμπ: Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για πρόεδρος, ο άλλος είμαι εγώ

Μπάιντεν για Τραμπ: Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για πρόεδρος, ο άλλος είμαι εγώ

Αιχμηρός και με χιούμορ εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για να γίνει πρόεδρος. Ο άλλος είμαι εγώ», χαριτολόγησε ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια του δείπνου της Λέσχης Γκριντάιρον (Gridiron Club), παράδοσης από το 1880 στην Ουάσιγκτον. Η εμφάνιση του Δημοκρατικού προέδρου στο δείπνο, στο οποίο συνηθίζεται πολιτικοί και δημοσιογράφοι να ανταλλάσσουν καυστικά χιουμοριστικά σχόλια, ήταν η πρώτη αφότου παραβρέθηκε σ’ αυτό ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, το 2018.

Η ομιλία έγινε ενώπιον περίπου 650 προσκεκλημένων. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post Τζεφ Μπέζος και ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, ο Σου Ζι Τσου, η λειτουργία της πλατφόρμας του οποίου διατρέχει κίνδυνο να απαγορευτεί στις ΗΠΑ με απόφαση του προέδρου.

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ δεν αντέδρασε αμέσως σε σχόλιο που ζήτησε το Reuters. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πολλές φορές έχει υπονοήσει ότι θεωρεί ότι ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στα πρόθυρα άνοιας, αν δεν έχει ήδη.

Για τον Τύπο και τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ακόμη πως η σημασία του Τύπου παραμένει τεράστια, διαβεβαιώνοντας πως δεν τον θεωρεί «εχθρό του λαού», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας πως «δεν θα υποκλιθούμε», ούτε η κυβέρνησή του, ούτε οι Ουκρανοί, ούτε ο ίδιος προσωπικά, στη Ρωσία, φράση την οποία είχε προφέρει στο Κογκρέσο προ ημερών, κατά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης.

Στο δείπνο εκφώνησαν επίσης ομιλίες η κυβερνήτρια στην πολιτεία Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, που εκπροσώπησε τους Δημοκρατικούς, και ο κυβερνήτης στη Γιούτα Σπένσερ Κοξ, που εκπροσώπησε τους Ρεπουμπλικάνους.

Ο Κοξ, 48 ετών, ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία το... «2052, όταν θα είμαι ακόμη νεότερος από τον πρόεδρο Μπάιντεν και τον (πρώην) πρόεδρο Τραμπ».

Αρκετά από τα 65 μέλη της λέσχης, που αντιπροσωπεύουν οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, συμμετείχαν σε σατιρικά σκετς. Σε μια περίπτωση, παρωδήθηκε το τραγούδι «When I'm Sixty-Four» των Μπιτλς, νύξη στην ηλικία των υποψηφίων για την προεδρία.

Η προχωρημένη ηλικία των δύο υποψηφίων προκαλεί απογοήτευση στις ΗΠΑ

Η ρεβάνς των εκλογών του 2020 δεν προξενεί ακριβώς ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ, αν κανείς πιστέψει τις δημοσκοπήσεις, ειδικά εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας των δυο υποψηφίων. Ο Τζο Μπάιντεν είναι 81 ετών και ο Ντόναλντ Τραμπ 77.

Στο περυσινό δείπνο, ο Μάικ Πενς, ο αντιπρόεδρος επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, είχε καταφερθεί με ασυνήθιστη σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα, τονίζοντας πως θα λογοδοτήσει στην ιστορία για τον ρόλο του στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Αντίθετα με την συγγενή εκδήλωση που είναι το δείπνο της ένωσης ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, που είθισται να οργανώνεται κάθε Απρίλιο, το δείπνο της Λέσχης Γκριντάιρον δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη και τηρεί αυστηρό και παλιομοδίτικο πρωτόκολλο ως προς την ένδυση, με τους άνδρες να υποχρεούνται να φορούν συγκεκριμένου τύπου κοστούμια και τις γυναίκες μακριές τουαλέτες.

Δεν επιτρεπόταν η λήψη φωτογραφιών στο δείπνο και από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να μην κάνουν αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top