ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάει Βέλγιο και Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Δεν αποκλείεται κατ' ιδίαν συνάντησή του με ΓΓ ΟΗΕ

Πάει Βέλγιο και Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Δεν αποκλείεται κατ' ιδίαν συνάντησή του με ΓΓ ΟΗΕ

Στην Μπρουζ και στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης όπου θα προσφωνήσει το Κολλέγιο της Ευρώπης και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο στην Μπρουζ του Βελγίου, όπου θα επισκεφθεί το Κολλέγιο της Ευρώπης και στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον ΓΓ των ΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αύριο θα βρίσκεται στην Μπρουζ, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε η Εταιρεία Κυπρίων Φοιτητών του Κολλεγίου, για να προσφωνήσει το Κολλέγιο, στο πλαίσιο της εθνικής εβδομάδας που είναι αφιερωμένη στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέπτεται το Κολλέγιο.

Αμέσως μετά την άφιξη του στο Κολλέγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Πρύτανη Μογκερίνι και ακολούθως θα μιλήσει σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς του Κολλεγίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Διπλωματικής Ακαδημίας, στους οποίους περιλαμβάνονται και Κύπριοι.

 Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Την επομένη, 21 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ακολούθως θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τους αρχηγούς των κρατών μελών της ΕΕ, με θέμα κυρίως το Μεσανατολικό, την κατάσταση στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Συνόδου  και δείπνο εργασίας.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της Συνόδου είναι το Μεσανατολικό, η Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, η Ασφάλεια, η Διεύρυνση και οι Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ. 

Στις 22 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στην επετειακή εκδήλωση για τα 30χρονα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, μαζί με τους Ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ισλανδίας και το Λιχτενστάιν. Θα ακολουθήσει Σύνοδος της Ευρωζώνης σε διευρυμένη σύνθεση.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, τον οποίον θα συνοδεύουν στην Μπρουζ και στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες, θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 22ας Μαρτίου».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι αν δοθεί η ευκαιρία, στη βάση του προγράμματος του ΓΓ των ΗΕ, είναι κάτι που «θα το δούμε». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top