ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Δημητρίου: Πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για φορολογική ελάφρυνση μεσαίων εισοδημάτων

Α.Δημητρίου: Πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για φορολογική ελάφρυνση μεσαίων εισοδημάτων

Πρόταση νόμου για με την οποία το αδιάθετο αφορολόγητο ποσό του ενός συζύγου θα μεταφέρεται και θα προστίθεται στο αφορολόγητο εισόδημα του άλλου συζύγου καταθέτει ο ΔΗΣΥ, όπως δήλωσε την Πέμπτη η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, εξηγώντας ότι πρόκειται για στοχευμένη πρόταση νόμου με σκοπό τη φορολογική ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων, που το έχουν περισσότερο ανάγκη στις παρούσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.

Βάσει δελτίου Τύπου του ΔΗΣΥ, η Πρόεδρος του κόμματος, είπε ότι η πρόταση νόμου είναι ανοιχτή να συνυπογραφεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και βεβαίως όλους τους Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Η κ. Δημητρίου εξήγησε περαιτέρω ότι η νομοθετική πρόταση αφορά συγκεκριμένα τις οικογένειες μεσαίου εισοδήματος που ο ένας εκ των δύο συζύγων είναι κάτω από το αφορολόγητο ποσό και ουσιαστικά το αδιάθετο αφορολόγητο ποσό του ενός συζύγου θα μεταφέρεται και θα προστίθεται στο αφορολόγητο εισόδημα του άλλου συζύγου.

«Η πρότασή μας είναι δημοσιονομικά εφικτή και έχει οροφή έτσι ώστε από το μέτρο να ωφεληθούν αποκλειστικά τα μεσαία νοικοκυριά» πρόσθεσε.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι αναγκαία ρύθμιση, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες ακρίβειας και των υψηλών επιτοκίων από τα οποία πλήττεται αναλογικά περισσότερο η μεσαία τάξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top