ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκύπριες Εξετάσεις 2024: Παράταση για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων

Παγκύπριες Εξετάσεις 2024: Παράταση για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων

Για ακόμη πέντε ημερολογιακές μέρες παρατείνεται η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης (ΠΕΠ) 2024 για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου, στις Στρατιωτικές Σχολές και στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας σημειώνεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 24:00.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι όλοι οι αιτητές οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν οποιεσδήποτε αλλαγές ή διορθώσεις θα πρέπει να το πράξουν έγκαιρα και όχι αργότερα από την καταληκτική ημερομηνία. Επίσης, αναφέρεται ότι μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία, νέοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στις ΠΕΠ 2024.

Τονίζεται ότι, μετά τη λήξη και της πιο πάνω περιόδου δεν θα επιτρέπεται καμία νέα εγγραφή, αλλαγή ή τροποποίηση στην αίτηση οποιουδήποτε υποψηφίου και για τυχόν λάθη, αβλεψίες ή παραλείψεις την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο ίδιος ο υποψήφιος.

Όσον αφορά στην πληρωμή των εξεταστικών τελών για συμμετοχή στις ΠΕΠ 2024, αναφέρεται ότι αυτή θα αρχίσει την Πέμπτη, 4 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024. Η πληρωμή θα γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτα, μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η Υπηρεσία Εξετάσεων θα ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία πληρωμής των εξεταστικών τελών σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην Υπηρεσία Εξετάσεων, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες της περιόδου ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων (μέχρι 27 Μαρτίου 2024), στο τηλεφωνικό κέντρο (22582933 / 22582934). Επιπρόσθετα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στην Υπηρεσία Εξετάσεων ([email protected]) θέτοντας τυχόν ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top