Επισκέψεις ΥΠΕΞ σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Καζακστάν

Επισκέψεις ΥΠΕΞ σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Καζακστάν

Επίσκεψη εργασίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί το Σάββατο ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κόμπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan και την Υφυπουργό Διεθνούς Συνεργασίας Reem Ebrahim Al Hashimy.

Όπως αναφέρεται, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής βοήθειας μέσω του Θαλάσσιου Ανθρωπιστικού Διαδρόμου.

Προστίθεται ότι ακολούθως ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Καζακστάν, όπου τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών Murat Nurtleu.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα Αστάνα ο κ. Κόμπος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Nurtleu, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων, μετά το πέρας των οποίων οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Καζακστάν, οι εξελίξεις στο Kυπριακό, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καζακστάν, οι περιφερειακές εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κεντρική Ασία, καθώς και οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Συμπληρώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev, τον Πρόεδρο της Γερουσίας Maulen Ashimbayev, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας Berik Asylov.

Ο κ. Κόμπος θα επισκεφθεί επίσης το Astana International Financial Centre, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE