ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στη Μόσχα: Αυτοί είναι οι 5 τρομοκράτες που καταζητούνται - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Μακελειό στη Μόσχα: Αυτοί είναι οι 5 τρομοκράτες που καταζητούνται - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους» έγραψε σε ανακοίνωση το Ισλαμικό Κράτος.

Πέντε ισλαμιστές από την περιοχή της Ινγκουσετίας, στα σύνορα της Ρωσίας με την Γεωργία, δείχνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας, ως τους πιθανούς υπόπτους για το μακελειό στο συνεδριακό κέντρο.

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση, όταν «γενειοφόροι» τρομοκράτες με στρατιωτικές στολές, εισέβαλαν στο Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν εντοπίσει τα πρόσωπα των πέντε τρομοκρατών και τα έδωσαν στη δημοσιότητα.

Για τρεις εξ αυτών, δόθηκαν και τα ονόματά τους.

Οι δράστες ακόμη αναζητούνται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το κτίριο, το οποίο την ίδια στιγμή φλέγεται έπειτα από δύο εκρήξεις.

 

Ένα λευκό αυτοκίνητο τύπου σεντάν μάρκας Renault αναζητούν οι Αρχές στη Μόσχα εικάζοντας ότι είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι ένοπλοι δράστες στην αιματηρή επίθεση στο «Crocus City Hall».

Οι τρομοκράτες που προκάλεσαν το μακελειό με τους τουλάχιστον 40 νεκρούς και 146 τραυματίες στο Δημαρχείο του Crocus φέρεται να τράπηκαν σε φυγή με ένα λευκό Renault, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, το οποίο έχει δώσει στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία που δείχνει ένα λευκό Renault Symbol με φιμέ πίσω τζάμι.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε μέσα από ένα βίντεο που κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου περνώντας έξω από τον συναυλιακό χώρο όπου φαίνεται να βγαίνουν άνδρες κρατώντας όπλα.


Εκτός από το όχημα, το φως της δημοσιότητας βλέπει και μια άλλη φωτογραφία που φαίνονται δύο άτομα μέσα σε ένα λευκό όχημα που εικάζεται ότι είναι των δραστών.

Η αναζήτηση των δραστών συνεχίζεται, ενώ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει ακόμη αυτή την εξέλιξη. Την ίδια ώρα η ασφάλεια έχει ενισχυθεί στη Μόσχα σε βασικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top