LIKE ONLINE

Αυτές οι φυλές σκύλων εκπαιδεύονται πιο εύκολα - Μαθαίνουν πιο γρήγορα εντολές

Αυτές οι φυλές σκύλων εκπαιδεύονται πιο εύκολα - Μαθαίνουν πιο γρήγορα εντολές

Όλα τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν, απλά ορισμένα σκυλιά φαίνεται να μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα εντολές.

Οι σκύλοι υπάρχουν μαζί μας σχεδόν από πάντα. Στην αρχή μας βοηθούσαν στο κυνήγι και μας προστάτευαν από διάφορους κινδύνους και με την πάροδο του χρόνου έγιναν ισότιμα μέλη της οικογένειάς μας. Ακόμα λοιπόν κι αν ανατρέξουμε στην αρχή της ιστορίας των σκύλων, θα δούμε ότι κάποιοι ήταν εξαιρετικοί φύλακες ενώ άλλοι προτιμούσαν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του σπιτιού. Για αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τους λόγους που δημιουργήθηκε μια ράτσα και ποια τα χαρακτηριστικά έχει κληρονομήσει από τους προγόνους της. Για παράδειγμα, είναι σχεδόν αδύνατο να εκπαιδεύσουμε ένα Border Terrie να κυνηγήσει ενώ γενικά τα τεριέ είναι κατάλληλα για σκυλιά θεραπείας. Ή είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα Border Colie θα είναι εξαιρετικά σε διάφορα agility, οπότε αν είστε τόσο τυχεροί/ές ώστε να συμβιώνετε με ένα τέτοιο υπέροχο σκυλί τότε θα πρέπει να του παρέχετε επαρκή σωματική και πνευματική εκτόνωση.

Οι πιο εύκολα εκπαιδεύσιμες φυλές σκύλων που θα δούμε σε αυτό το άρθρο, είναι αυτές που μαθαίνουν πιο γρήγορα εντολές που τους δίνουν οι κηδεμόνες τους.

Border Collie

Τα Border Collie αγαπούν να βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα σκυλιά αλλά και σε ανθρώπους. Είναι από τις πιο έξυπνες φυλές σκύλων, είναι γεμάτα ενέργεια και γεννημένα πρωταθλητές, γεγονός που τους επιτρέπει να μαθαίνουν πολύ εύκολα εντολές και κόλπα και είναι πάντα πρόθυμα να ευχαριστήσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Border Terrier

Τα Border Terrier είναι γνωστά για την εξαιρετική ιδιοσυγκρασία τους, τον απίστευτο χαρακτήρα τους και για το πόσο γρήγορα εκπαιδεύονται. Τα πηγαίνουν θαυμάσια με τα παιδιά και προσαρμόζονται σε όλα τα περιβάλλοντα.

Corgi

Τα αγαπημένα σκυλιά της Βασίλισσας Ελισάβετ είναι πιστά, προστατευτικά και έξυπνα. Λόγω των κοντών ποδιών τους δεν είναι η κατάλληλη ράτσα για agility αλλά τους αρέσει να μαθαίνουν νέα κόλπα και εντολές.

Γερμανικός Ποιμενικός

Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί είναι μια από τις λίγες φυλές σκύλων που επιλέγονται από την αστυνομία και τον στρατό, καθώς είναι γνωστά για την ήρεμη, υπάκουη συμπεριφορά τους και την ευφυΐα τους. Χρειάζονται μόνο λίγες επαναλήψεις και ελάχιστο χρόνο για να μάθουν μια νέα εντολή. Δεν έχουν επιθετικές τάσεις όμως τείνουν να είναι πολύ προστατευτικά με τους ανθρώπους τους.

Golden Retriever

Τα Golden Retriever είναι από τις πιο δημοφιλείς φυλές σκύλων σε όλο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα εξωστρεφή, έχουν ευχάριστο χαρακτήρα και είναι πρόθυμα να κάνουν τα πάντα αρκεί να βλέπουν τους κηδεμόνες τους χαρούμενους, γι’ αυτό και μαθαίνουν αρκετά γρήγορα ό,τι τους διδαχτεί.

Labrador Retriever

Άλλη μία ιδιαίτερα δημοφιλής ράτσα σε όλο τον κόσμο είναι τα Labrador. Μάλιστα, για πολλά συνεχόμενα έτη φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα πιο εκπαιδεύσιμα σκυλιά. Είναι ανθρωποκεντρικά και κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Papillon

Αυτά τα μικρά σκυλιά με την τεράστια προσωπικότητα αγαπούν να μαθαίνουν νέα κόπλα. Είναι από τις ράτσες σκύλων με μεγάλο προσδόκιμο ζωής, είναι πολύ δραστήρια και τους αρέσει να εκτονώνονται τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Γι’ αυτό το λόγο εκπαιδεύονται και πολύ εύκολα.

Poodle

Τα λατρεμένα και πολυτάλαντα Poodle έχουν μια θέση στην καρδιά των ανθρώπων και δικαιολογημένα. Προσαρμόζονται εύκολα και έχουν την ικανότητα να γίνονται ένα με το περιβάλλον, δηλαδή αν ένα Poodle ζει σε ένα ήρεμο σπίτι θα είναι και αυτό ήρεμο και χαλαρό, ενώ αντίθετα αν ζει σε ένα σπίτι που επικρατεί φασαρία μπορεί να είναι πιο αγχώδες και φασαριόζικο. Είναι πανέξυπνα και εκπαιδεύονται πανεύκολα.

Ημίαιμα σκυλιά

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ημίαιμα σκυλάκια. Θα έκαναν τα πάντα για να ευχαριστήσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους, όπως φυσικά κάθε τετράποδος φίλος μας. Η αλήθεια είναι ότι είτε ένας σκύλος εκπαιδεύεται εύκολα είτε λιγότερο εύκολα, δεν γίνεται να μην τον αγαπήσεις και να μην θέλεις να κάνεις το καλύτερο γι’ αυτόν. Ελπίζουμε όλα τα σκυλάκια να λαμβάνουν τον σεβασμό και την φροντίδα που τους αξίζει.

Πηγή: topetmou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top