ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης το ΑΚΕΛ

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης το ΑΚΕΛ

Για το σύμφωνο συμβίωσης συζήτησαν ΑΚΕΛ - Accept ΛΟΑΤ

Το ΑΚΕΛ τάσσεται υπέρ ενός νομοθετήματος που θα κατοχυρώνει ολοκληρωμένα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων που προβλέπονται στο σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού.

Το πρωί είχε συνάντηση για το θέμα με εκπροσώπους της οργάνωσης Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, οι οποίοι ευχήθηκαν να προχωρήσει άμεσα η ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής, ενώ είπε ότι άκουσε με προσοχή τις απόψεις που εκφράστηκαν από την οργάνωση Accept-ΛΟΑΤ.

«Η θέση την οποία θα τηρήσει το ΑΚΕΛ στη Βουλή θα είναι να διαμορφωθεί ένα νομοσχέδιο σωστό, ένα νομοσχέδιο το οποίο θα κατοχυρώνει όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένα τα δικαιώματα που πρέπει να αναγνωριστούν μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης», είπε.

Συμπλήρωσε ότι για το θέμα θα ασχοληθούν τα σώματα του κόμματος «και θα τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα στη Βουλή».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου Κώστας Γαβριηλίδης είπε ότι κατά τη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε η φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

«Χαιρόμαστε για τη στάση του ΑΚΕΛ ότι μπορεί να προχωρήσουμε χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε διακρίσεις μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα των ΛΟΑΤ ατόμων, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ανέφερε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει εντός Σεπτεμβρίου και ευχήθηκε να προχωρήσει άμεσα η ψήφισή του, πριν τις εκλογές, κάτι που όπως είπε «ως οργάνωση μας ανησυχεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top