ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΕΜ: Aποχή από τα μαθήματα για μαθητές Λυκείων και τεχνικών σχολών - Δείτε πότε και γιατί!

ΠΣΕΜ: Aποχή από τα μαθήματα για μαθητές Λυκείων και τεχνικών σχολών - Δείτε πότε και γιατί!

Αποχή από τα μαθήματα την Τρίτη 22/9 την 3η περίοδο, για άσκηση πίεσης στο Υπουργείο Παιδείας

Από την περασμένη χρονιά η ΠΣΕΜ δίνει ένα μεγάλο αγώνα για τη μείωση των σχολικών μας εξόδων, δηλαδή τα ποσά που δίνουν οι γονείς μας για τα ιδιαίτερα φροντιστήρια, τα λεωφορεία, το ρουχισμό, τη γραφική ύλη και τα τέλη για τις Παγκύπριες εξετάσεις. Μέσα από συναντήσεις, επιστολές και διαμαρτυρίες δυναμώναμε τη θέληση μας και συνεχίζαμε με πίστη στον αγώνα μας. Η απάντηση του Υπουργείου ήταν ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα πιο πάνω. Η εξαίρεση των άπορων τελειόφοιτων μαθητών από την υποχρέωση καταβολής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις και έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού Απόλυσης, φανερώνει ότι υπάρχουν περιθώρια και καταρρίπτει τις δηλώσεις του ιδίου του Υπουργείου που έλεγε ότι τίποτα από τα αιτήματα μας δεν μπορούν να υλοποιηθούν.  
 
Το Υπουργείο Παιδείας, επικαλούμενο τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών μας θέλει να επαναφέρει τη μαθητική στολή για να μειώσει τα έξοδα των μαθητών και των οικογενειών τους. Το θεωρούμε κοροϊδία, αφού εκτός των άλλων πολλών προβλημάτων, η επαναφορά της μαθητικής στολής θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επαναλαμβάνουμε ότι τυχόν σκέψη για επαναφορά της μαθητικής στολής, αποτελεί για εμάς «αιτία πολέμου».

Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθαν και οι πρόσφατες «αλλαγές» στην παιδεία. Η προχειρότητα και οι ερασιτεχνισμοί του Υπουργείου κάνουν τους μαθητές και ειδικά της Α’ Λυκείου, «πειραματόζωα». Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Ελλείψεις καθηγητών, υλικών, διδακταίας ύλης, σχολεία εργοτάξια, μικτά τμήματα, είναι αυτά που βιώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς, τις ανησυχίες μας.

Ο Υπουργός, μετά από πολλές επιστολές και εκκλήσεις μας, αποφάσισε να μας καλέσει για συνάντηση στις 30 Σεπτεμβρίου. Ως ΠΣΕΜ δεν πρόκειται να δεχτούμε να ζήσουμε ξανά μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα, με τον Υπουργό να επαναλαμβάνει τα ίδια, χωρίς να βλέπουμε καμία ενέργεια από μέρους του.

Όλα τα πιο πάνω, δε μας αφήνουν άλλο περιθώριο, από το να αντιδράσουμε, στέλλοντας το μήνυμα μας! Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών της Κύπρου, να μην μπούνε για μάθημα την 3η περίοδο, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Η αποχή στοχεύει στο να ασκήσουμε πίεση στο Υπουργείο Παιδείας να νιώσει επιτέλους τις ανησυχίες μας και να έρθει με συγκεκριμένες προτάσεις στη συνάντηση στις 30/9 για μείωση των σχολικών μας εξόδων. Καλούμε τους γονείς και τους καθηγητές μας να στηρίξουν τον αγώνα μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Υπενθυμίζουμε ότι: Όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ εκεί και όπου διοργανώνονται. Αυτό διασφαλίζεται από τον κανονισμό 13, παράγραφος 11: «δεν σημειώνονται απουσίες σε μαθητή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ». Η αποχή μιας περιόδου είναι εκδήλωση της ΠΣΕΜ και ως τέτοια πρέπει να αντικριστεί.
Η Γραμματεία της ΠΣΕΜ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top