ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτές οι αλλαγές προωθούνται στο οδικό δίκτυο της παραλίας των Φοινικούδων

Αυτές οι αλλαγές προωθούνται στο οδικό δίκτυο της παραλίας των Φοινικούδων

Σημαντικές αλλαγές στο οδικό δίκτυο του κέντρου της πόλης προωθούν ο Δήμος Λάρνακας και η Επαρχιακή Διοίκηση, με στόχο να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης που υπάρχει καθημερινά σε μία από τις πολυσύχναστες Λεωφόρους, δηλαδή της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, «προωθείται η επέκταση της Λεωφόρου Αθηνών κατά ενάμιση χιλιόμετρο βορειότερα. Συγκεκριμένα, θα προεκταθεί μέχρι τις οδούς Κηφισιάς και Φαλήρου και θα διέρχεται από την Μαρίνα της Λάρνακας, εκτεινόμενη μέχρι το εστιατόριο «Απετίτο» που βρίσκεται στα μέσα περίπου της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου».

Ο κ. Λουρουτζιάτης εξήγησε ότι «ουσιαστικά η προέκταση θα γίνει από το σημείο που πρόσφατα βρίσκονταν οι άμαξες με τα άλογα, στην αρχή περίπου της Λεωφόρου Αθηνών. Η επέκταση θα περάσει από τους χώρους στάθμευσης της Επαρχιακής Διοίκησης, των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των λεωφορείων της εταιρίας «Ζήνων» και το χωράφι της Αρχής Λιμένων. Σε παράλληλη πορεία με τη Λεωφόρο Μακαρίου η επέκταση της Λεωφόρου Αθηνών θα  καταλήγει μέχρι τις οδούς Φαλήρου και Κηφισιάς».

Σύμφωνα με τα σχέδια «όσοι θα κινούνται από τη Λεωφόρο Στρατηγού Τιμάγια και τις γύρω περιοχές ή από τη περιοχή των Κοκκινοχωρίων, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν την Λεωφόρο Μακαρίου είτε από το  δρόμο που βρίσκεται δεξιά της πύλης του λιμανιού της Λάρνακας, είτε από την Οδό Φαλήρου».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας «η νέα ρύθμιση θα συνοδεύεται με την μετακίνηση κατά μερικές εκατοντάδες μέτρα βορειότερα του  χώρου που σήμερα σταθμεύουν τα λεωφορεία της Κοινοπραξίας  «Ζήνων».  Αυτό έγινε επειδή πιστεύουμε πως έτσι θα γίνει αποσυμφόρηση της κυκλοφοριακής κίνησης που παρατηρείται καθημερινά και όλες τις ώρες στην περιοχή των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της ΑΔΕ Λάρνακας και της Επαρχιακής Διοίκησης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «με τις εισηγήσεις μας συμφωνεί κατ’ αρχήν και η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας με την οποία θα συνεργαστούμε προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός και να προωθηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα ώστε να αρχίσει η υλοποίηση τους το συντομότερο δυνατόν».

Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος Λάρνακας εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ότι «με το νέο σχεδιασμό ποσοστό μέχρι και 50% των οδηγών που θέλουν να κατευθυνθούν προς τη παραλία των Φοινικούδων, θα μπορούν να το κάνουν με τη νέα όδευση. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί κατά μεγάλο μέρος η πολυσύχναστη Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου».

Όπως εξήγησε ο κ. Λουρουτζιάτης, «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε επίσης πρόσφατα τη μετακίνηση σε άλλη κοντινή απόσταση, του γραφείου ταξί που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του Δημοτικού Μεγάρου. Με την μετακίνηση αυτή θα απελευθερωθεί ο πεζόδρομος από τα αυτοκίνητα ταξί που σταθμεύουν στο συγκεκριμένο χώρο» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top