Συναντήθηκε με Ούγγρο Υπ. Ευρωπαϊκών Θεμάτων η Ραουνά - Στο επίκεντρο η ανάληψη Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από ΚΔ

Συναντήθηκε με Ούγγρο Υπ. Ευρωπαϊκών Θεμάτων η Ραουνά - Στο επίκεντρο η ανάληψη Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από ΚΔ

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα συναντήθηκε με τον Ούγγρο Υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Η προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, οι περιφερειακές εξελίξεις, η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, καθώς και οι ευρωτουρκικές σχέσεις ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα κας Μαριλένας Ραουνά με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Ουγγαρίας κ. Janos Boka, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Ο Ούγγρος Υπουργός πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, κατόπιν πρόσκλησης της Υφυπουργού κας Ραουνά, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεναγήθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Χρυσαλινιώτισσας και περιηγήθηκε κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, όπου, συνοδευόμενος από την Κύπρια ομόλογο του, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην τελευταία διαιρεμένη πόλη της Ευρώπης.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποίαν ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Κατά τις συνομιλίες, η κα Ραουνά ενημέρωσε τον Ούγγρο Υπουργό για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προσπάθειες της πλευράς μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των αρχών και αξιών της ΕΕ. Συζήτησαν, επίσης, τη σημασία του ρόλου της ΕΕ τόσο στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων όσο και για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι περιφερειακές εξελίξεις, το Μεταναστευτικό, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, αλλά και των προτεραιοτήτων της Ουγγρικής Προεδρίας της ΕΕ.

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα αναφέρθηκε εκτενώς στους σχεδιασμούς και τις προετοιμασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά τις βέλτιστες πρακτικές για επιτυχή διεξαγωγή της αντίστοιχης Προεδρίας των δύο χωρών.

Ο κ. Boka αναχώρησε από την Κύπρο αργά το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των κτηνοτρόφων και του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Γεωργίας την Τρίτη με τις αγροτικές οργανώσεις και τη «Φωνή των κτηνοτρόφων» στο πλαίσιο του διαλόγου για θέματα που αφορούν στον αφθώδη πυρετό. Μετά τη συνάντηση, η «Φωνή των κτηνοτρόφων» ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τα επόμενά της βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE