Τραγωδία σε καταδυτική εκδρομή στη Μάλτα - Ένας νεκρός και 17 διασωθέντες τουρίστες

Τραγωδία σε καταδυτική εκδρομή στη Μάλτα - Ένας νεκρός και 17 διασωθέντες τουρίστες

Ένας 45χρονος Ολλανδός έχασε τη ζωή του και άλλοι 17 τουρίστες διασώθηκαν την Τρίτη όταν ξέσπασε σφοδρή θαλασσοταραχή σε δημοφιλές σημείο κατάδυσης στο βόρειο άκρο της Μάλτας.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι τουρίστες ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και συμμετείχαν σε καταδυτική εκδρομή στα ανοικτά του λιμανιού Τσίρκεουα. Οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν γρήγορα και ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν έντονη θαλασσοταραχή.

Περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο κινητοποιήθηκαν, αναζητώντας τους τουρίστες, οι οποίοι είχαν καταδυθεί σε περιοχή δημοφιλούς ναυαγίου.

Τέσσερις κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή, σε απόσταση μικρότερη του ενός μιλίου. Οι υπόλοιποι περισυνελέγησαν από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αλλά ένας εξ' αυτών κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δύτες ήταν διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό - Οι κινήσεις Γκουτέρες και τα μηνύματα Ερχιουρμάν

Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό - Οι κινήσεις Γκουτέρες και τα μηνύματα Ερχιουρμάν

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες γύρω από το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να κάνει λόγο για σειρά επαφών που πραγματοποιούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενόψει των κρίσιμων συναντήσεων στη Νέα Υόρκη.