ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει στόχο εξαιτίας βρετανικών βάσεων»

Τατάρ: «Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει στόχο εξαιτίας βρετανικών βάσεων»

Την άποψη ότι η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο εξαιτίας της χρήσης των βρετανικών βάσεων για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, επανέλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ συμμετείχε και μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα για τον Τ/κ πολιτικό Οσμάν Ορέκ.  

«Η Βρετανία εγκατέλειψε το νησί λαμβάνοντας δυο κυρίαρχες βάσεις, προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία της στη Μέση Ανατολή.  Η Βρετανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κυρίαρχες βάσεις όπως επιθυμεί», ανέφερε ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας πως ωστόσο «η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει στόχο εξαιτίας των επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή».

Ο κ. Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο να συζητείται η "κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού», κατά την έκφρασή του, και υποστήριξε ότι "η κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές καθεστώς στηρίζεται στη συνθήκη του 1960".

«Έχουμε το δικαίωμα στην κυριαρχία όσο και οι Ε/κ. Ισότιμο διεθνές καθεστώς είναι η τοποθέτηση δύο κρατών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θέλουμε μια συνθήκη βασισμένη στη συνεργασία δύο κρατών. Εάν οι διαπραγματεύσεις ξεκινήσουν χωρίς να αποδεχτούμε το ίσο διεθνές καθεστώς, οι Έλληνες θα φύγουν από το τραπέζι ως κράτος και εμείς θα φύγουμε από το τραπέζι ως κοινότητα», είπε ο Τ/κ ηγέτης. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο κ. Τατάρ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Προεδρίας για τους Τούρκους του Εξωτερικού και τις Συγγενικές Κοινότητες και ενημερώθηκε για το έργο της.

Μιλώντας κατά την υποδοχή, ο κ. Τατάρ επεσήμανε τον ενωτικό χαρακτήρα του έργου που επιτελεί η Προεδρία των Τούρκων του Εξωτερικού και των Συγγενικών Κοινοτήτων για τους Τούρκους σε διάφορες χώρες και είπε ότι οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί με τους Τούρκους σε διάφορα μέρη του κόσμου και το έργο που επιτελείται είναι πολύτιμα.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top