ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοινώσεις από Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες

Ανακοινώσεις από Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες

Η ανάγκη εξεύρεσης λύσης αναφορικά με την ανισότητα που υπάρχει στα ενοίκια μεταξύ των βιομηχανικών περιοχών και των βιοτεχνικών ζωνών συζητήθηκε σήμερα εκ νέου κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, αναμένονται ανακοινώσεις από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γαβριήλ, το 2013 με απόφαση της τότε Κυβέρνησης και με σύμφωνη γνώμη του ΚΕΒΕ, τροποποιήθηκαν τα ενοίκια στις βιομηχανικές περιοχές. Όσον αφορά τις βιοτεχνικές ζώνες, όπως είπε, αντί να παραμείνουν τα ίδια, το 2021 ζητήθηκαν αναδρομικά τα ενοίκια, καλώντας βιοτέχνες και μικροβιοτέχνες να καταβάλουν 20.000-30.000 ευρώ για καθυστερημένες οφειλές.

«Όταν εγγράφηκε το θέμα, αναμέναμε ότι θα λυνόταν σύντομα», είπε ο κ. Γαβριήλ, σημειώνοντας ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε. «Η σημερινή συνεδρία ήταν καθαρός εμπαιγμός των δύο Υπουργείων προς το Κοινοβούλιο, γιατί ενώ είχαν τεθεί τον περασμένο Νοέμβριο ξεκάθαρα ερωτήματα, τα οποία είχαν υποσχεθεί τότε ότι θα απαντούσαν γραπτώς στους επηρεαζόμενους, εντός 15 ημερών, σήμερα μας είπαν ότι δεν είναι έτοιμα και ότι θα κάνουν ανακοίνωση τα δύο Υπουργεία», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι «όταν συζητιέται ένα θέμα σε οποιαδήποτε Επιτροπή της Βουλής, θα πρέπει να τυγχάνει του ανάλογου σεβασμού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top