Επίθεση της Νότιας Κορέας στη Ρωσία για το βέτο στη παράταση των κυρώσεων του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα

Επίθεση της Νότιας Κορέας στη Ρωσία για το βέτο στη παράταση των κυρώσεων του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα

Η διπλωματία της Νότιας Κορέας χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την απόφαση της Ρωσίας να ασκήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας που διαθέτει για να εμποδίσει την ανανέωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της εντολής των ειδικών που ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση της εφαρμογής των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Η Σεούλ «υπογραμμίζει ξεκάθαρα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έλαβε ανεύθυνη απόφαση», τόνισε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

Η Μόσχα άσκησε χθες βέτο σε σχέδιο απόφασης που θα παρέτεινε την εντολή για έναν χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στη Λευκωσία μετά την απόφαση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να διορίσει τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Ραφαέλε Φίτο, ως Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE