ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Πελεκάνος στο Podcast του «Τ» – «Δεν έχουν δικαίωμα να με αποκαλούν φασίστα»- Η συνομιλία με Αναστασιάδη, τα «καρφιά» σε Πετρίδη & ΔΗΣΥ

Μ. Πελεκάνος στο Podcast του «Τ» – «Δεν έχουν δικαίωμα να με αποκαλούν φασίστα»- Η συνομιλία με Αναστασιάδη, τα «καρφιά» σε Πετρίδη & ΔΗΣΥ

Το πρόσωπο των ημερών, που τάραξε τα νερά της πολιτικής σκηνής. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Μάριος Πελεκάνος, μιλάει ανοιχτά στο podcast του ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, για την αποχώρησή του από τον ΔΗΣΥ και την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ.

«Είμαι μέλος του ΕΛΑΜ»

«Δεν θεωρώ ότι έριξα βόμβα. Ήταν συνειδητές αποφάσεις», τόνισε ο Μάριος Πελεκάνος σχολιάζοντας την αποχώρησή του από τον ΔΗΣΥ.

«Όσον αφορά το ιστορικό, είναι καλά γνωστό», συνέχισε. «Μετά από τα όσα διαδραματίστηκαν στην εσωτερική ψηφοφορία στον Δημοκρατικό Συναγερμό, επέλεξα συνειδητά να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και να αποχωρήσω από τη θέση του αντιπρόεδρου. Πέρασε ενάμιση μήνας περίπου, με προσέγγισε το ΕΛΑΜ, συζητήσαμε, είχαμε πολύ ωραίες συζητήσεις με τα στελέχη του ΕΛΑΜ, και αποφασίσαμε να ενταχθώ στο ΕΛΑΜ. Δεν είμαι απλά στο ψηφοδέλτιό του, είμαι μέλος του ΕΛΑΜ και συνεχίζω την πολιτική μου πορεία σε ένα χώρο που θεωρώ ότι με αντιπροσωπεία».

«Δεν κρατάω κακία σε κανένα»

Κληθείς να σχολιάσει τα περί ανάγκης για μία «καρέκλα», σημείωσε ότι είναι λογικό σε μια τέτοια προεκλογική περίοδο κάποιο να θέλουν να ρίξουν λάσπη στον Μάριο. «Δεν κρατάω κακία σε κανένα. Γνωρίζω πολύ καλά τι έχει συμβεί. Ήμουν υποψήφιος βουλευτής με τον ΔΗΣΥ. Έχασα τις εκλογές και την επόμενη μέρα έλεγα ότι έτσι είναι η πολιτική. Μετά όμως από αυτή την ψηφοφορία, υπήρχαν λόγοι που ήταν τόσο σοβαροί που δεν μου επέτρεπε να συνεχίσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην πολιτική δεν πρέπει να λειτουργούμε με βάση το συναίσθημα. Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί στην πορεία του. Πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος ότι θα συμβούν τέτοιες καταστάσεις», πρόσθεσε.

«Μου έλεγαν θα γίνω βουλευτής Λευκωσίας το 2026»

Μετά την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά και λίγες μέρες πριν, τον έπαιρναν και του έλεγαν «Μάριε μου να παραμείνεις στη θέση του αντιπροέδρου και να μην ανησυχείς, το 2026 θα είσαι βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ».
«Αν ο Μάριος Πελεκάνος ήθελε να επιλέξει τον εύκολο δρόμο και την καρέκλα το πιο απλό θα ήταν να παραμείνει στην ωραία καρέκλα του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ και να περιμένει. Πρόθεση μου δεν ήταν ποτέ η καρέκλα», τόνισε.

Η συνομιλία με τον Νίκο Αναστασιάδη

«Είχα μια συνομιλία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Του εξέφρασα τις απόψεις μου και του προέβαλα την δική μου οπτική γωνία» σημείωσε. Για τον Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως υπήρξε υποστηρικτής του και διατηρεί επαφές μαζί του.

Ερωτηθείς αν τον ενοχλεί να τον αποκαλούν ακροδεξιό, απάντησε πως τον ενοχλεί γενικά το «ταμπέλωμα». «Και να αποκαλούν κάποιο ακροαριστερό ή φασίστα με ενοχλεί. Τι σημαίνει ότι κάποιος είναι ακροδεξιός; Έτσι έλεγαν και τα μέλη του ΔΗΣΥ όταν ιδρύθηκε οι αντίπαλοι του. Ήταν όμως ακροδεξιοί; Πρέπει να κοιτάμε το περιεχόμενο των πολιτικών θέσεων», υπέδειξε.

«Ίσως να έπρεπε να έφευγα νωρίτερα»

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως η ίδια η σύζυγός του τού είχε πει από καιρό ότι δεν θα έπρεπε να παραμείνει στον ΔΗΣΥ καθώς κάποιες από τις απόψεις του δεν συνάδουν με τις γραμμές του.

Παραδέχθηκε μάλιστα πως ίσως θα έπρεπε να έφευγε νωρίτερα για να εξηγήσει στη συνέχεια: «όταν διεκδίκησα τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, τι έλεγα όμως; Διεκδικώ τη θέση για να κάνω ξανά τον ΔΗΣΥ ένα δεξιό κόμμα, γιατί είχε χάσει τον προσανατολισμό του. Και έμεινα στη θέση εκείνη για να κάνω αυτό που είχα υποσχεθεί».

Στην ερώτηση «τι θα κάνεις αν δεν βγεις ευρωβουλευτής» απάντησε απερίφραστα πως θα συνεχίσει να είναι μέλος του ΕΛΑΜ, να στηρίζει τις θέσεις του και από κει και πέρα ότι φέρει ο χρόνος.

Δείτε ολόκληρο το podcast εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top