ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται Κύπρο για το σχέδιο «Αμάλθεια» η Μέτσολα - Το πρόγραμμα της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον ΠτΔ

Έρχεται Κύπρο για το σχέδιο «Αμάλθεια» η Μέτσολα - Το πρόγραμμα της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συνοδεύσει την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα στο λιμάνι Λάρνακας, την Τρίτη, 2 Απριλίου.

Η κα Μέτσολα, η οποία θα αφιχθεί στην Κύπρο την 1η Απριλίου, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το βράδυ της ίδιας μέρας.

Στις 2 Απριλίου, στις 11.45πμ, θα μεταβεί στο λιμάνι Λάρνακας, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, για να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις και να δει τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας που αφορούν το σχέδιο «Αμάλθεια», για τον θαλάσσιο διάδρομο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Ακολούθως, γύρω στις 12μ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μεταβούν στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), όπου θα ξεναγηθούν στο Κέντρο και θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια η κα Μέτσολα θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Η επίσκεψη εργασίας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ενεργό ενδιαφέρον της ΕΕ για την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης και στήριξης, στο πλαίσιο της οποίας συνεχίζονται οι προσπάθειες για περαιτέρω αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top