ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτυχία στις εξετάσεις Διορισίμων: Κάτω από το 40% κατάφερε να περάσει - Τι δηλώνει το ΥΠΑΝ

Αποτυχία στις εξετάσεις Διορισίμων: Κάτω από το 40% κατάφερε να περάσει - Τι δηλώνει το ΥΠΑΝ

Αποτυχία στην πλειοψηφία, επιτυχία στην μειοψηφία των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις Γραπτές Εξετάσεις του 2023 για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων, της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώσε σήμερα, 29.3.2024 τα αποτελέσματα με το συνολικό ποσοστό επιτυχίας των εκπαιδευτικών να κυμαίνεται γύρω στο 40%.

Το Υπουργείο Παιδείας προέβη σε ανακοίνωση το ΥΠΑΝ  «κρίνει ότι επιβάλλονται βελτιώσεις, οι οποίες θα γίνουν στη βάση στοχευμένων ενεργειών και παρεμβάσεων » και ότι «προτίθεται να καλέσει σε διάλογο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την όσο το δυνατόv μεγαλύτερη βελτίωση του ΝΣΔΕ».

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Η εισαγωγή του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ), με την ψήφιση της σχετικής Νομοθεσίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2015, αποτελεί, κατά γενική ομολογία, μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Το ΝΣΔΕ στοχεύει στην επιλογή των καταλληλότερων εκπαιδευτικών για ένταξη στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία στη βάση ποιοτικών και αξιοκρατικών κριτηρίων.

Η επιλογή των εκπαιδευτικών βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στον βαθμό που οι υποψήφιοι θα πετύχουν σε γραπτές εξετάσεις, όπως επίσης και σε μικρότερο βαθμό σε άλλα μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα ακαδημαϊκά προσόντα, η προϋπηρεσία κ.λπ.

Με βάση την προαναφερθείσα Νομοθεσία, οι γραπτές εξετάσεις διεξάγονται κάθε δύο χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2023 διεξήχθη η τέταρτη σειρά γραπτών εξετάσεων για το ΝΣΔΕ από την ψήφιση της Νομοθεσίας το 2015.

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων του Νοεμβρίου του 2023, που ανακοινώθηκαν σήμερα, παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα με τις τρεις προηγούμενες σειρές εξετάσεων (2017, 2019, 2021), με το συνολικό ποσοστό επιτυχίας των εκπαιδευτικών κατά τις τέσσερεις αυτές σειρές να κυμαίνεται από 37% μέχρι 42%.

Παρά τη μικρή απόκλιση στο ποσοστό επιτυχίας στις τέσσερεις σειρές εξετάσεων, ο απόλυτος αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν πετύχει κατά τις εξετάσεις του 2023 είναι αισθητά αυξημένος (πέραν του 20%), αφού αυξημένη ήταν και η συνολική συμμετοχή, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία του.

Με βάση τις σημερινές ανάγκες, φαίνεται ότι σε κάποιες ειδικότητες θα διοριστούν όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί που έχουν πετύχει στις εξετάσεις. Μελετώντας τα αποτελέσματα και των τεσσάρων σειρών εξετάσεων που διεξήχθησαν μέχρι τώρα για το ΝΣΔΕ, το ΥΠΑΝ κρίνει ότι επιβάλλονται βελτιώσεις, οι οποίες θα γίνουν στη βάση στοχευμένων ενεργειών και παρεμβάσεων.

Το ΥΠΑΝ, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει καθιερώσει πριν από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, προτίθεται να καλέσει σε διάλογο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την όσο το δυνατόv μεγαλύτερη βελτίωση του ΝΣΔΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή αναστατώνει όλο τον πλανήτη: Τι θα γίνει με αγορές, πετρέλαιο, επιτόκια

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Πόσα ανήλικα παιδιά έλαβαν ΕΕΕ το 2023 - Τα εκατομμύρια που πλήρωσε το κράτος

Δύο νεκροί, έξι τραυματίες από πυροβολισμούς σε πάρτι σε γειτονιά του Μέμφις

Τον έψαχναν επτά μήνες: Έκλεψε μετασχηματιστή της ΑΗΚ στη Λάρνακα Τα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του

Αυτό είναι το καλύτερο αεροδρόμιο για το 2024: Τεράστια πισίνα, γυάλινες οροφές, σπα και τροπικοί κήποι - Δείτε βίντεοΣε εξέλιξη πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού - Στο σημείο πυροσβεστική

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού - Στο σημείο πυροσβεστική

Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου στην Επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top