ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών - Τι αφορούν

Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών - Τι αφορούν

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν Υπουργεία, οργανισμούς δημοσίου δικαίου και τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας ενέκρινε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €1.989.827 για το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τις ανάγκες της διοίκησης και τμημάτων του, ενώ για το Τμήμα Δημοσίων έργων εγκρίθηκε κονδύλι ύψους €500.00 για την ετοιμασία μελέτης αξιολόγησης της ασφάλειας ολόκληρου του οδικού δικτύου (Network-wide rσad safetγ assessment), με βάση ευρωπαϊκή υποχρέωση.

Επίσης, ενέκρινε την αποδέσμευση κονδυλίου €200.000 για τη διενέργεια πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια και κονδυλίου €80.000 για διάφορα οδικά έργα.

Επιπλέον, η Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε την αποδέσμευση πιστώσεων πέρα του €1,2 εκατομμυρίου από τον προϋπολογισμό του 2024, για τις ανάγκες αγοράς υπηρεσιών από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Πιο αναλυτικά, ποσό ύψους €723.860 αφορά την αγορά υπηρεσιών εμπειρογνωμόνων/συμβούλων για την ετοιμασία μελετών, ποσό ύψους €435.120 για σύμβαση υπηρεσιών, ενώ κονδύλι ύψους €50.000 αφορά σε έξοδα μηχανογράφησης και €25.000 σε έξοδα Συστημάτων Πληρωμών.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε την αποδέσμευση κονδυλίου από τον προϋπολογισμό της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος (ΑΔΕΕλΕπ) συνολικού ποσού περίπου €392.700 που αφορά, ειδικότερα, την αγορά υπηρεσιών επιθεωρητών Διασφάλισης Ποιότητας, ύψους €238.000, Επιθεωρητή με εξειδίκευση σε συστήματα πληροφορικής (ΙΤ lnspector), ύψους €59.500 και Ερευνώντων Λειτουργών ύψους €95.200.

Τέλος, η Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €1.520.500 από τον προϋπολογισμό της ΑνΑΔ για αγορά υπηρεσιών από φυσικά πρόσωπα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο του νεαρού αλλοδαπού στη Λεμεσό - «Συγνώμη Anisur» - Δείτε φωτογραφίες

Αφαιρέθηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ με οδηγίες Σιζόπουλου - Ποιος ο λόγος

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Έτσι θα προστατευθείς από τα δηλητηριώδη φίδια - Συμβουλές από το Υπ. Γεωργίας

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

Σοφία Χατζηπαντελή: Ποζάρει στο Instagram φορώντας μόνο ένα διάφανο κορμάκι - Δείτε φωτογραφίαΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top