ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Εισηγήθηκε επέκταση εκστρατείας ενημέρωσης για ενδομητρίωση στα σχολεία

ΠτΔ: Εισηγήθηκε επέκταση εκστρατείας ενημέρωσης για ενδομητρίωση στα σχολεία

Την στήριξή του στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδομητρίωση EndoMarch Cyprus εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την περασμένη Πέμπτη, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος δράσεων διαφώτισης που έτρεξε ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγήθηκε την επέκταση της εκστρατείας διαφώτισης και ευαισθητοποίησης για την ενδομητρίωση από τον επόμενο χρόνο και στα σχολεία της Κύπρου, καθώς, όπως είπε, από την πάθηση υποφέρουν σωματικά και ψυχολογικά γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αλλά και νεαρά κορίτσια στην εφηβεία.

Προστίθεται ότι από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την εκστρατεία ενημέρωσης EndoMarch Cyprus, επισημαίνοντας ότι για την πολιτεία, η υγεία και η ευημερία όλων των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα.

«Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια με σκοπό την ορθή διαφώτιση για την ενδομητρίωση, η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο και μια στις δέκα στην Κύπρο», σημείωσε σχετικά.

Συμπληρώνεται ότι τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση ευχαρίστησε για τη στήριξή τους ο Πρόεδρος του Endomarch Cyprus Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να παραμένει ενεργή στην παγκόσμια αλυσίδα ενημέρωσης, καθώς στόχος, όπως είπε, είναι αύριο να υποφέρουν λιγότερες γυναίκες από ενδομητρίωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top