ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα δει φον ντερ Λάιεν για μεταναστευτικό ο ΠτΔ - Μίλησε με Πρωθυπουργό Λιβάνου

Θα δει φον ντερ Λάιεν για μεταναστευτικό ο ΠτΔ - Μίλησε με Πρωθυπουργό Λιβάνου

πάρχει μια σοβαρή κρίση στο μεταναστευτικό και για το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνομίλησε με την Πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, ενώ θα συναντηθεί την Κυριακή με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού την Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή σχεδόν κάθοδος Σύρων από το Λίβανο και ότι για το θέμα μίλησε χθες βράδυ με την Πρόεδρο της Κομισιόν και μίλησε και ο ΥΠΕΣ με την αρμόδια επίτροπο Γιόχανσον.

«Μίλησα και με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, την Κυριακή θα δω ξανά την Πρόεδρο της Επιτροπής, ζητήσαμε συγκεκριμένα (πράγματα) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Λίβανος είναι χώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει οικονομικά τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και για τη διαχείριση των εσωτερικών προκλήσεων που έχει η χώρα και αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και συμφωνηθήκαν και κάποιες ενέργειες με την Πρόεδρο της Επιτροπής και την αρμόδια Επίτροπο τις επόμενες των ημερών», ανέφερε.

Ατζέντα ΥΣ

Ο Πρόεδρος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στα σημερινά θέματα στην ατζέντα για τα οποία λήφθηκαν αποφάσεις και ανακοινώθηκαν ακολούθως συγκεκριμένα πράγματα από Υπουργούς και Υφυπουργό.

Αναφέρθηκε στον διορισμό του χρηματοοικονομικού επιτρόπου που ανακοινώθηκε ήδη ότι είναι η Βαλεντίνα Γεωργιάδου, με διευρυμένες αρμοδιότητες και καθήκοντα, για το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι δόσης» όπου υπάρχει διεύρυνση για να καλύπτει περισσότερους δανειολήπτες και για το μνημόνιο συνεργασίας της Αστυνομίας με FBI για το οποίο ξεκινά η προεργασία. «Είναι ένα θέμα που είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση γιατί κανένας δεν είναι υπεράνω της φήμης και της αξιοπιστίας της χώρας μας», είπε.

Ο ΠτΔ αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για αναβίωση της υπαίθρου και ορεινών περιοχών «κάτι που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση» και στο οποίο εμπλέκονται και το ΥΠΕΣ και το Υπουργείο Γεωργίας και το Υφυπουργείο τουρισμού, στο σχέδιο χορηγιών για την κυκλική οικονομία για τις ΜμΕ που εντάσσεται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και επιχορηγούνται ΜμΕ για να πετύχουν τους στόχους τους για την κυκλική οικονομία και στους κανονισμούς για εφαρμογή της νομοθεσίας για διευκόλυνση έργων στρατηγικής ανάπτυξης, που προετοιμάστηκε από προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά σήμερα οι κανονισμοί εγκρίνονται για έργα μεγάλης αξίας άνω των 25 εκ. που να δημιουργούν πάνω από 80 θέσεις εργασίας.

«Με τους κανονισμούς να τρέξουμε να προσελκύσουμε ποιοτικές επενδύσεις», ανέφερε ο ΠτΔ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top