ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάει Βουλή η τοποθέτηση κεραιών 5G κοντά σε σχολεία: Είναι τελικά επιβλαβές για την υγεία; - Ποια τα οφέλη

Πάει Βουλή η τοποθέτηση κεραιών 5G κοντά σε σχολεία: Είναι τελικά επιβλαβές για την υγεία; - Ποια τα οφέλη

Στην Βουλή αναμένεται να συζητηθεί η τοποθέτηση και εγκατάσταση κεραιών τεχνολογίας 5G κοντά σε σχολεία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε ότι ενέγραψε αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Παιδείας ώστε να συζητηθεί η τοποθέτηση κεραιών 5G δίπλα από σχολικές μονάδες. Την ίδια στιγμή, απέστειλε για το θέμα και στην Υπουργό Παιδείας από την οποία αναμένει απάντηση.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση κεραιών 5G, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι οι περισσότερες αφορούν γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται και επικαλούνται θέματα ασφαλείας της υγείας των μαθητών.

Ως παράδειγμα, ο κ. Σαββίδης έδωσε το πρόσφατο περιστατικό όπου τοποθετήθηκε κεραία 5G δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Κονιών στην Πάφο και υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από γονείς.

Είναι τελικά επιβλαβές για την υγεία;

Όπως ανέφερε ο κ. Σαββίδης, αποδείχθηκε επιστημονικά ότι το 5G δεν είναι καρκινογόνο αφού δεν εκπέμπει ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο.

«Είναι κάθετη η ακτινοβολία του, δηλαδή όπου και να βρίσκεσαι σου χτυπά απευθείας, δεν είναι ανάγκη να μπεις κάτω από κεραία για να πιάσεις δίκτυο, γι’ αυτό και προκλήθηκαν αυτοί οι προβληματισμοί για τα παιδιά επειδή δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως ο εγκέφαλος τους», σημείωσε.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Καινοτομίας, με βάση τις οδηγίες για την ακτινοβολία που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του 2020 από την ICNIRP, η τεχνολογία 5G δεν είναι ικανή να προκαλέσει επιζήμιες επιπτώσεις στους ανθρώπους και το περιβάλλον, νοουμένου ότι τηρούνται τα όρια έκθεσης που έχει καθορίσει η ICNIRP.

Ποια τα οφέλη

Αναφορικά με τα οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία 5G, ο κ. Σαββίδης ανέφερε την καλύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο, την καλύτερη ποιότητα τηλεφωνικών γραμμών καθώς και άλλες πολλαπλές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Καινοτομίας, τα οφέλη που το 5G παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης των αυξανόμενων αναγκών συνδεσιμότητας, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερες συσκευές και χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, τα δίκτυα 5G επιτρέπουν τη διασύνδεση δισεκατομμυρίων αντικειμένων και συστημάτων, προσφέροντας παράλληλα υψηλότερες ταχύτητες, χαμηλότερη καθυστέρηση και ανταπόκριση σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, καθώς και πιο αξιόπιστες συνδέσεις.

Επιπλέον εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, επιτρέποντας να εφαρμοστούν διαθέσιμες καινοτομίες σε διάφορους τομείς, όπως ενέργεια, υγεία, γεωργία, τουρισμό και μεταφορές, συντελώντας σημαντικά στη βελτίωση σχεδόν κάθε πτυχής της καθημερινής ζωής των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεοLIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top