ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυτικός Τουρισμός: «Πόλος έλξης» για επισκεψιμότητα στην Κύπρο – Μας «ρίχνει» τις άγκυρες το Ισραήλ

Ναυτικός Τουρισμός: «Πόλος έλξης» για επισκεψιμότητα στην Κύπρο – Μας «ρίχνει» τις άγκυρες το Ισραήλ

Ο ναυτικός τουρισμός είναι μια από τις ειδικές μορφές τουρισμού που προωθεί το αρμόδιο Υφυπουργείο, το οποίο έχει την περισσότερη ζήτηση σε επισκεψιμότητα στη χώρα μας. Παρ’ όλα αυτά, ο πόλεμος που επικρατεί στο Ισραήλ φαίνεται να βάζει «φρένο» στην ανοδική του πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο ναυτικός τουρισμός αποτελούσε πάντα ένα ενδιαφέρον προϊόν για την Κύπρο, ενώ το 2023 ξεκίνησε με πολύ θετικό πρόσημο, προμηνύοντας ότι θα καταγραφόταν ένα νέο ρεκόρ αφίξεων.

Μας «ρίχνει» τις άγκυρες το Ισραήλ

Παρά την ανοδική πορεία που σημειώθηκε στην επισκεψιμότητα το 2023, ο πόλεμος που ξέσπασε στο Ισραήλ «έριξε» τους ρυθμούς σε μεγάλο βαθμό.

Ο λόγος που ο πόλεμος επηρέασε τόσο την επισκεψιμότητα, είναι επειδή το Ισραήλ χρησιμοποιείτο ως «λιμάνι αφετηρίας» (home port), από τις περισσότερες εταιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επισκεψιμότητα από το ναυτικό τουρισμό το 2023, ανήλθε στους 322.247 επιβάτες.

Μιλώντας σχετικά ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, σε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα «Τουρισμός: Τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές – Μέτρα και δράσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη», τόνισε ότι, «με βάση τον προγραμματισμό των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων, για αφίξεις σε κυπριακά λιμάνια και στη μαρίνα Αγίας Νάπας το 2024, εκτιμάται ότι το επιβατικό κοινό θα είναι μειωμένο κατά το τρέχον έτος, καθώς η απώλεια του Ισραήλ, που χρησιμοποιείται όπως έχει ήδη αναφερθεί ως «λιμάνι αφετηρίας», είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή, η όποια πρόβλεψη θεωρείται παρακινδυνευμένη».

Γιατί κάποιος να έρθει στην Κύπρο για ναυτικό τουρισμό

Οι απέραντες γαλάζιες θάλασσες της Κύπρου προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας ολόχρονα, χάρη στις ευνοϊκές θερμοκρασίες και τα επίπεδα νερά καθώς και την έλλειψη ρύπων.

Παράλληλα, ο συνδυασμός των ιδανικών συνθηκών ανέμου και η τραχιά ακτογραμμή, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προσέλκυση επισκεπτών.

Ταυτόχρονα, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται σημαντικοί αγώνες και «regatta», ενώ οι ιστιοπλόοι αναψυχής μπορούν να βρουν στις δύο μαρίνες, στα πέντε λιμάνια και στους πολυάριθμους κόλπους τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για το συγκεκριμένο άθλημα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Ενώ διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, στα κομματικά επιτελεία αιωρείται ένας μεγάλος προβληματισμός για τις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι ψηφοφόροι, στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top