ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Εσωτερικών για ΤΑ: «Υπάρχουν κάποια ανοικτά ζητήματα γενικά για τη μεταρρύθμιση»

Υπ.Εσωτερικών για ΤΑ: «Υπάρχουν κάποια ανοικτά ζητήματα γενικά για τη μεταρρύθμιση»

Με περισσότερο προσωπικό από εκείνο που έχει ζητηθεί θα στελεχωθούν οι Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), ώστε η λειτουργία τους να είναι ομαλή από την 1η Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, προσερχόμενος το πρωί στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Ιωάννου εξήρε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται όλο αυτό το διάστημα από την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου για την κατάλληλη προετοιμασία των Κοινοτήτων ενόψει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Αντρέα Κιτρομηλίδη για την αγαστή συνεργασία. «Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, έχουν γίνει τα οργανογράμματα, έχουν γίνει πρότυπα Προϋπολογισμών και θεωρώ ότι όσον αφορά στις Κοινότητες, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει πάρα πολλά οφέλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Συνεχίζοντας, εξήγησε πως με τη δημιουργία 30 νέων Συμπλεγμάτων, οι Κοινότητες που θα συμπλεγματοποιηθούν θα έχουν πλέον κοινές υπηρεσίες, θα προσληφθεί επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα προσφέρει λογιστικές, διοικητικές και άλλες υπηρεσίες, θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα μπορούν να εκτελούν έργα μόνοι τους χωρίς να εξαρτώνται από τις Επαρχιακές Διοικήσεις.

Επεσήμανε πως «υπάρχουν κάποια ανοικτά ζητήματα γενικά για τη μεταρρύθμιση και για αυτό έχω προγραμματίσει αυτόν τον μήνα επισκέψεις σε όλους τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, έχω συνάντηση με την Ένωση Δήμων Κύπρου, για να δούμε το μεγάλο θέμα του συστήματος «ΕΥΑΓΟΡΑΣ» που μας απασχολεί πώς προχωρεί. Η ενημέρωση που έχω σε εβδομαδιαία βάση είναι πως, σε σχέση με τους ΕΟΑ, είμαστε σε καλό δρόμο και έχουν εξευρεθεί κτήρια».

Από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών και των ενεργειών που γίνονται για κατάλληλη στελέχωση του τομέα της αδειοδότησης που θα μεταφερθεί στους ΕΟΑ, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε πως, με αποφάσεις που έχουν ληφθεί, «μπορώ πλέον να το δηλώσω και δημόσια, οι ΕΟΑ θα στελεχωθούν με περισσότερο προσωπικό απ’ ό,τι έχει ζητηθεί από τους ίδιους. Άρα σε ό,τι αφορά το θέμα της στελέχωσης δεν θα τίθεται τέτοιο θέμα από την 1η Ιουλίου». Με την επαρκή στελέχωση και την τεράστια αλλαγή που γίνεται στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως με εφαρμογή σειράς 22 μέτρων για απλοποίηση της διαδικασίας της αδειοδότησης, ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην αδειοδότηση, πέραν του πρώτου διαστήματος που θα είναι περίοδος προσαρμογής, δεδομένου ότι θα συστεγαστεί πλέον το προσωπικό από τρεις διαφορετικούς οργανισμούς με διαφορετικές κουλτούρες. «Αλλά σε ό,τι αφορά προσωπικό και διαδικασίες, με τα μέτρα που έχουμε πάρει, θα υπάρχει περισσότερο προσωπικό από εκείνο που έχει ζητηθεί και απλοποιημένες διαδικασίες», δήλωσε καταληκτικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top