LIKE ONLINE

Απίστευτο περιστατικό: Νεαρή οδηγός τυφλώθηκε μερικώς εξαιτίας των... γυαλιών της

Απίστευτο περιστατικό: Νεαρή οδηγός τυφλώθηκε μερικώς εξαιτίας των... γυαλιών της

Μία γυναίκα οδηγός προειδοποίησε κατά της χρήσης γυαλιών ηλίου κατά την οδήγηση, αφού στη διάρκεια ενός ατυχήματος, της κόστισαν την όρασή της. Πλέον, έχει λανσάρει μία σειρά αντιθραυσματικών γυαλιών και συμβουλεύει κάθε οδηγό να προμηθευτεί ένα ζευγάρι.

Όπως γράφει η Sun, η Χάνα Όλιβερ δραστηριοποιείται στο Tiktok, όπου κάνει εδώ και καιρό «καμπάνια» κατά της χρήσης συμβατικών γυαλιών ηλίου, εξηγώντας πώς οδήγησαν στο να τυφλωθεί στο ένα της μάτι.

Σύμφωνα με τη Χάνα, η οποία είναι πλέον μερικώς τυφλή από το αριστερό της μάτι, στη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος, όπου ο αερόσακός της ενεργοποιήθηκε, χτύπησε τα γυαλιά της τόσο δυνατά ώστε θρυμματίστηκαν και τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την κόρη της.

Η Χάνα οδηγούσε με περίπου 30 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά η ορμή του αερόσακου ήταν αρκετή για να σπάσει τα γυαλιά ηλίου από συνηθισμένο πλαστικό. «Ο φακός έσπασε σε κομμάτια, και όλα αυτά τα κομμάτια μπήκαν κατευθείαν στο μάτι μου. Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, είχα γεμίσει αίματα και ήμουν εντελώς τυφλή», περιέγραψε.

Από τότε η Χάνα έχει αφιερώσει τη σελίδα της στην ευαισθητοποίηση γύρω από την ασφαλή χρήση των γυαλιών ηλίου, ενώ βρήκε και την ευκαιρία να ιδρύσει την εταιρεία Blue Eye, που διαθέτει μία σειρά ομώνυμων γυαλιών με αντιθραυσματική κατασκευή.

Μέρος από τα κέρδη της χρηματοδοτεί επίσης πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής ατόμων με μερική ή ολική τύφλωση, τόσο στο ερευνητικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Νατζίμπ Μικάτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top