ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν.Ελληνας: Μαθητές ανατίναξαν ασανσέρ σε Δημοτικό - Αναγκαία η τοποθέτηση έξυπνων καμερών στο σχολικό χώρο

Ν.Ελληνας: Μαθητές ανατίναξαν ασανσέρ σε Δημοτικό - Αναγκαία η τοποθέτηση έξυπνων καμερών στο σχολικό χώρο

Βανδαλισμοί σε σχολεία προκάλεσαν την ανησυχία, τόσο Συνδέσμων Γονέων , Σχολικών Εφορειών και Υπουργείου Παιδείας.

Το φαινόμενο βανδαλισμού σχολικών χώρων, έγινε όλο και πιο συχνό τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λειτουργικά θέματα αλλά και οικονομική δυσφορία.

Ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας, μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, αναφέρθηκε στα κατ'επανάληψη περιστατικά τα οποία προκαλούν ζημιές στους σχολικούς χώρους, στοιχίζοντας αρκετά χρήματα για αποκατάσταση και επιδιόρθωση , ενώ κάποιες φορές στερούν σχολικό χρόνο από τους μαθητές έως ότου οι χώροι γίνουν ξανά πρακτικά λειτουργήσιμοι.

Σε πρόσφατη περίπτωση μαθητές ανατίναξαν ασανσέρ σε Δημοτικό Σχολείο, το οποίο στοίχισε 12.000 για επιδιόρθωση ενώ οι τάξεις άλλα 5.000ευρώ.

Παρότι έγιναν πολλές συζητήσεις για τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτό και εφικτό.

« Τοποθετούμε φρούρηση κατά την διάρκεια βραδινών ωρών αλλά δεν είναι αρκετό». Πιο αποτελεσματικό θεωρεί ο κ.Ελληνας είναι η τοποθέτηση «έξυπνων καμερών που θα λειτουργούν σε ώρες που δεν θα υπάρχουν δραστηριότητες στο σχολικό χώρο ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα σοβαρά προβλήματα με ζημιές και βανδαλισμούς που έχουμε στα σχολεία μας»

Όπως αναφέρει ο κ.Ελληνας εντός των των επόμενων ημερών αναμένεται απάντηση για την τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε σχολικές μονάδες που χαρακτηρίζονται ως «υψηλού κινδύνου».

Τονίζει ότι η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων,περιμένει από το 2018, «από τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Παιδείας, να σταλθούν αυτά που έπρεπε για να εκδοθεί ειδική άδεια για τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στα σχολεία.... Είμαστε σε τελικό στάδιο, με την Επίτροπο να είναι θετική για να δώσει θετική απάντηση και πιστεύουμε θα υπάρχει απάμβλυνση του θέματος και θα την χειριστούμε με την πιλοτική τοποθέτηση σε πολλά σχολεία και την αξιολόγηση αυτή της καινοτομίας ώστε να φέρει αποτελέσματα»

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ανθρωποκεντρικής παιδείας, και στην στήριξη παιδιών που λαμβάνουν μέρος σε βανδαλισμούς, οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, καθώς ανησυχεί το γεγονός ότι πρόκειται για μαθητές ηλικίας 9 - 15 ετών.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top