ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με έμφαση στον Ψηφιακό Πολίτη το σημερινό Υπουργικό - Η ενημέρωση που θα ζητήσει ο Πρόεδρος από Υπουργούς

Με έμφαση στον Ψηφιακό Πολίτη το σημερινό Υπουργικό - Η ενημέρωση που θα ζητήσει ο Πρόεδρος από Υπουργούς

Η εφαρμογή του προγράμματος Ψηφιακός Πολίτης είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στα μέλη του Σώματος, είπε ότι «πέραν των αποφάσεων που θα λάβουμε για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, θα ζητήσω από κάποιους από εσάς να με ενημερώσετε για τρέχουσες εξελίξεις, πριν ξεκινήσουμε τη συζήτηση, όπως από τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με τη συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και για κάποια θέματα του Υπουργείου Υγείας για τα οποία θα θέλαμε να ενημερωθούμε.

Σήμερα, όμως, ένα από τα βασικά θέματα στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι η ενημέρωση από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Ξεκινούμε με τον Ψηφιακό Πολίτη, όπως ανακοίνωσα τον Ιανουάριο κατά την παρουσίαση του Προγράμματος μας για το 2024.

Είναι ένα θέμα που θέλω από όλους να το ‘τρέξουμε’ περισσότερο και θέλω να γίνει μια ενημέρωση από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι προτεραιότητα, για να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

Είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει εξελικτικά στον πολίτη, υπηρεσίες του κράτους. Έχει δύο διαστάσεις. Η μια αφορά τη νέα κεντρική κυβερνητική πύλη. Σε αυτή θα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι διαθέσιμες υπηρεσίες και μέσω της ο Κύπριος πολίτης θα μπορεί να επισκεφθεί τις κρατικές ιστοσελίδες οι οποίες ανασχεδιάζονται στη βάση κοινού προτύπου.

Είμαστε μία Κυβέρνηση, όλα τα Υπουργεία πρέπει να έχουν τις ίδιες ιστοσελίδες, να μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στον κόσμο να μπορεί να κάνει τη δουλειά του ηλεκτρονικά.

Επίσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θεωρώ ότι θα είμαστε σε θέση να το παρουσιάσουμε και να αρχίσει ο κόσμος να το χρησιμοποιεί, είναι η εφαρμογή του Ψηφιακού Πολίτη για τις κινητές συσκευές μέσω των οποίων θα μπορεί να διατηρήσει σε ψηφιακή μορφή, επίσημα έγγραφα και κατ΄επέκταση να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε Υπηρεσίες στη δουλειά του με το κράτος.

Με δεδομένο ότι η συνεργασία όλων σας είναι απαραίτητη, είναι οριζόντια προτεραιότητα - δεν είναι κάτι που αφορά μόνο το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, είναι κάτι που αφορά όλους σας - ζήτησα σήμερα να γίνει παρουσίαση από τον Υφυπουργό Έρευνας, να δούμε ποιες είναι οι εκκρεμότητες και να αποφασίσουμε με χρονοδιαγράμματα, ο καθένας θα πρέπει να κάνει τη δική του δουλειά, έτσι ώστε αυτό που υποσχεθήκαμε στον κόσμο, αυτό που δημόσια ανακοίνωσα στην παρουσίαση των Προτεραιοτήτων στις 29 Ιανουαρίου, να είμαστε σε θέση να το παρουσιάσουμε.

Άρα, σήμερα, επειδή αφορά μια οριζόντια προτεραιότητα, εγκαινιάζουμε αυτή τη νέα προσέγγιση και θα ζητήσω και από άλλους Υπουργούς που έχουν οριζόντια θέματα που ‘αγγίζουν’ όλα τα Υπουργεία να κάνουν τις παρουσιάσεις τους για να βλέπουν όλοι πού βρίσκονται και με χρονοδιαγράμματα θα προχωρούμε». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top