ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας για κάμερες στα σχολεία: Πότε και που θα αρχίσουν να λειτουργούν - Οι τρόποι για πάταξη της βίας και της παραβατικότητας

Υπ. Παιδείας για κάμερες στα σχολεία: Πότε και που θα αρχίσουν να λειτουργούν -  Οι τρόποι για πάταξη της βίας και της παραβατικότητας

Στην εκπομπή Ενημέρωση Τώρα μίλησε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου για την πιλοτική τοποθέτηση καμερών στα σχολεία.

Η Υπουργός ανέφερε ότι, ξεκινά άμεσα η τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, ώστε να υπάρχουν, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, κάμερες σε 10 σχολεία τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η  Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καθώς και σχολεία υψηλού κινδύνου στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, υπάρχει κατάλογος στον οποίο υπάρχουν 50 σχολεία υψηλού κινδύνου εκ των οποίων μόνο τα 10 έχουν εγκριθεί.

Όπως σημείωσε, το μέτρο αυτό δεν εξυπηρετεί τον ευρύτερο στόχο για την μηδενική ανοχή στη βία και την παραβατικότητα, ωστόσο είναι σημαντικό σε συνάρτηση με την αυξημένη φρούρηση σε αρκετά σχολεία.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η πρόθεση είναι οι κάμερες να λειτουργούν σε 24ωρη βάση μετά το τέλος της λειτουργίας των σχολείων.

Σε περίπτωση που γίνει οτιδήποτε τότε θα ενημερώνονται τόσο το σχολείο όσο και η σχολική εφορεία καθώς και οι φρουροί ασφαλείας.

Στο πιλοτικό στάδιο, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, «θα διαφανεί σε ποιες περιπτώσεις που πάμε καλά και που όχι για να μπορούμε να το βελτιώσουμε και όταν διευρύνουμε το μέτρο να είναι σε πολύ καλύτερη βάση».

Ερωτηθείσα αν υπήρξε καθορισμός για τον διαχειριστή των καμερών, σημείωσε ότι θα καθοριστούν άτομα από την εταιρεία, το σχολείο και την σχολική εφορεία.

Όπως δήλωσε καταληκτικά, το μέτρο αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα διότι έχει φανεί και από άλλες χώρες ότι πολύ εύκολα απενεργοποιείται μια κάμερα από εγκληματικά στοιχεία και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνοδευθεί με πολλά άλλα μέτρα.

Δείτε όσα ανέφερε: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top