ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναβολή διαδικασίας για υπόθεση απόπειρας φόνου στο Ψαθί - Πότε ορίστηκαν οι νέες δικάσιμες

Αναβολή διαδικασίας για υπόθεση απόπειρας φόνου στο Ψαθί - Πότε ορίστηκαν οι νέες δικάσιμες

Αναβλήθηκε σημερινή διαδικασία στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου για υπόθεση απόπειρας φόνου στο χωριό Ψαθί της επαρχίας Πάφου, λόγω μη έγκαιρης παράδοσης μαρτυρικού υλικού επιστημονικού περιεχομένου στη συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Το Κακουργιοδικείο όρισε ως νέες δικάσιμες για την υπόθεση την 21η, 22η, 28η και 29η Μαϊου .

Ύποπτος για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, σε κοινότητα της Πάφου, εναντίον 31χρονου, είναι 34χρονος. Ο 31χρονος είχε δεχθεί δεχθεί πυροβολισμό έξω από την οικία του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο 34χρονος δεν παραδέχεται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφορούν σε απόπειρα φόνου και παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου, καθώς και εκρηκτικών υλών.

Η διαδικασία για την υπόθεση είχε οριστεί για σήμερα και αύριο, 10 και 11 Απριλίου, με σκοπό να ξεκινήσει η εκδίκασή της, έπειτα από αίτημα αναβολής που είχε υποβάλει η κατηγορούσα αρχή στις 19 Φεβρουαρίου, λόγω του ότι επιστημονικές εξετάσεις και τεκμήρια της υπόθεσης δεν ήταν έτοιμα. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου είχε δώσει οδηγίες όπως το υλικό αυτό δινόταν εγκαίρως στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου πριν τη σημερινή διαδικασία.

Σήμερα η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Άρτεμις Σαββίδου, ζήτησε αναβολή για τουλάχιστον ένα μήνα, αναφέροντας στο Κακουργιοδικείο πως τα αποτελέσματα όλων των επιστημονικών εξετάσεων της είχαν δοθεί μόλις προχθές Δευτέρα 08 Απριλίου.

Αυτά αφορούν, όπως είπε η συνήγορος, αποτελέσματα εξειδικευμένων εργαστηρίων όπως δακτυλοσκοπίας, φωτογράφισης εικόνων και γραφικών, εξέτασης όπλων, διερεύνησης σκηνής εγκλήματος, εξέτασης μικροιχνών, και επιπλέον εξετάσεων του Κρατικού Χημείου και του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής. Απαιτείται χρόνος τόσο για μελέτη τους όσο και για να πάρει συμβουλές από τους δικούς της εμπειρογνώμονες, ανέφερε η Δρ Σαββίδου.

Ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α’  Ανδρέας Χατζηκύρου ανέφερε πως πράγματι καθυστέρησαν τα εργαστήρια να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους γιατί απαιτείτο ενδελεχής έλεγχος και συμφώνησε στην αναβολή.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου ενέκρινε το αίτημα για αναβολή θεωρώντας το δικαιολογημένο και όρισε ως νέες δικάσιμες για την υπόθεση την 21η, 22η, 28η και 29η Μαϊου. Όλες οι διαδικασίες θα ξεκινούν στις 09:30.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top