ΥΠΕΣ: «Προς σωστή κατεύθυνση η έγκριση νομοθεσιών από ΕΚ για μετανάστευση»

ΥΠΕΣ: «Προς σωστή κατεύθυνση η έγκριση νομοθεσιών από ΕΚ για μετανάστευση»

Προς την σωστή κατεύθυνση είναι η έγκριση των νομοθεσιών του πακέτου για τη μετανάστευση και το άσυλο από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι «το αίτημα μας παραμένει όπως οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων ασύλου είναι υποχρεωτικές κι όχι εθελοντικές».

Ο κ. Ιωάννου σημειώνει «το Σύμφωνο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αφού αναγνωρίζεται πλέον η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών αλλά αίτημα μας παραμένει όπως οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων ασύλου είναι υποχρεωτικές κι όχι εθελοντικές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Γίνονται προσπάθειες για το Κυπριακό και έχουμε την πολιτική δέσμευση του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ: «Γίνονται προσπάθειες για το Κυπριακό και έχουμε την πολιτική δέσμευση του ΓΓ των ΗΕ»

Συμφωνία για από κοινού συμμετοχή τους σε δικοινοτικό Φεστιβάλ, αλλά και σε συναντήσεις Τεχνικών Επιτροπών, έγινε σήμερα ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.