ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Είχε κάνει χρήση κοκαΐνης ο 39χρονος πριν σκοτώσει την Κυριακή - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές

Άγιοι Ανάργυροι: Είχε κάνει χρήση κοκαΐνης ο 39χρονος πριν σκοτώσει την Κυριακή - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές

Χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών είχε κάνει πριν το στυγερό έγκλημα ο 39χρονος που σκότωσε την 28χρονη Κυριακή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με το Star, που δημοσιεύει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ο δράστης είχε καταναλώσει χάπια και αλκοόλ.

Με δεδομένο ότι όπως έχει αποκαλυφθεί ο δράστης έχει νοσηλευθεί δύο φορές ως τοξικομανής, ειδικός εξηγεί την επίδραση που είχαν τα ναρκωτικά πάνω του: «Οι χρήστες οι οποίοι κάνουν χρόνια κατανάλωση τέτοιων ουσιών και λαμβάνουν χρόνια αγωγή είναι καθαρά λειτουργικοί. Δεν επηρεάζεται δηλαδή η απόφασή τους και η κρίση τους από την επίδραση των ουσιών αυτών» τόνισε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Κατανάλωσα κρασί και ουσίες» είπε στην απολογία του ο 39χρονος, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνη, οπιούχα και βαρβιτουρικά. Στις δε βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή. Την επόμενη ημέρα, στις 3 Απριλίου, η τοξικολογική εξέταση τον έβγαλε αρνητικό στα ναρκωτικά και η τιμή στις βενζοδιαζεπίνες έπεσε.

Τέσσερις φρουροί τον παρακολουθούν επί 24ωρου στο Τζάνειο

Την ίδια ώρα, λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φρουρείται ο δολοφόνος της Κυριακής στο Τζάνειο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε μετά το εξιτήριο που πήρε από το «Αττικόν», όπου νοσηλεύθηκε κατόπιν απόπειρας αυτοκτονίας που έκανε, έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε ο κ. Παλαιοκαρίτης στον ΑΝΤ1 για τον δολοφόνο της Κυριακής, «φυλάσσεται με ισχυρή δύναμη δικιά μας, όχι από αστυνομικούς. Συνήθως κρατούμενοι σε νοσηλεία φυλάσσονται από δύο άτομα. Εδώ απασχολούνται περισσότεροι. Συγκεκριμένα ο αριθμός τους είναι τέσσερις».

Σύμφωνα με τον ίδιο «σε κάθε νοσοκομείο της χώρας που είναι κοντά σε σωφρονιστικό κατάστημα πρέπει να υπάρχει ειδικός θάλαμος νοσηλείας κρατουμένων. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο που έχει λιγότερα πράγματα από ό,τι ένας συνηθισμένος ώστε να υπάρχει ασφάλεια και για τον κρατούμενο και για εμάς».

«Στους ειδικούς θαλάμους αυτούς υπάρχει χώρος έξω από αυτόν όπου βρίσκονται όσοι τον φυλάσσουν. Υπάρχει συνεχής οπτική επαφή από ένα τζάμι από το οποίο παρακολουθείται συνεχώς ο κρατούμενος εκτός από όταν πάει τουαλέτα» συμπλήρωσε ο κ. Παλαιοκαρίτης.

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατάσταση της υγείας του 39χρονου, απάντησε ότι «είναι ένας ασθενής κρατούμενος που βγήκε από την εντατική με ό,τι λέει αυτό. Οπότε δεν είναι και στα καλύτερά του, δεν σηκώνεται εύκολα, δεν είναι ενεργητικός».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top