ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024: Δήλωσαν χώρο διαμονής από άδεια οικόπεδα μέχρι υπεραγορές και σπίτια υποψηφίων - Σε εξέλιξη η υποβολή ενστάσεων

Εκλογές 2024: Δήλωσαν χώρο διαμονής από άδεια οικόπεδα μέχρι υπεραγορές και σπίτια υποψηφίων - Σε εξέλιξη η υποβολή ενστάσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, η διαδικασία για έλεγχο και η εξέταση των ενστάσεων για νέους ψηφοφόρους στον συμπληρωματικό κατάλογο, ο οποίος έκλεισε στις 2 Απριλίου για τις επικείμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογών.

Μιλώντας στο Themaonline, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Μενέλαος Βασιλείου, ανέφερε ότι παραδοσιακά στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπάρχουν φαινόμενα όπου πολίτες δηλώνουν συγκεκριμένο χώρο διαμονής στον οποίο ωστόσο δεν διαμένουν μόνιμα ώστε να ψηφίσουν συγκεκριμένους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «αυτό το διάστημα είναι πιο έντονα και σε μεγαλύτερη κλίμακα επειδή είναι αρκετοί οι υποψήφιοι στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις οποίες έχει κομβικό ρόλο ο τόπος διαμονής»

Ερωτηθείς αν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για δήλωση ψηφοφόρων με χώρο διαμονής τα σπίτια των υποψηφίων, καφετέριες, υπεραγορές ακόμα και οικόπεδα στα οποία δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανεγειρόμενη κατοικία, δήλωσε πως αυτά ισχύουν αλλά διερευνώνται και άλλα περιστατικά.

Όπως σημείωσε, οι Έπαρχοι έχουν προβεί σε αυτεπάγγελτες έρευνες και έχουν απορρίψει αρκετές αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν.

Το μεγάλο πρόβλημα όπως ανέφερε, είναι ότι «τις τελευταίες ημέρες έχουν υποβληθεί μαζικά οι αιτήσεις».

Σε όλες τις περιοχές, όπως ανέφερε, οι κοινοτάρχες των ενοριών αλλά και των κοινοτήτων πιστοποιούν τις αιτήσεις προσθέτοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου κοινοτάρχες αρνήθηκαν να πιστοποιήσουν αιτητή.

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε ότι η πρώτη διερεύνηση, για να διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία τα οποία δηλώθηκαν είναι ορθά, γίνεται μέσω τηλεφώνου διότι υπάρχει η πίεση χρόνου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι «σε κάποιες επαρχίες υπήρχαν περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δούλευαν μέχρι τις 3:00 το πρωί ή για δύο ημέρες δεν πήγαν σπίτι τους».

Σε κάποιες περιπτώσεις ανέφερε, οι αιτήσεις εξετάστηκαν μία προς μία, ωστόσο κάποιες αιτήσεις εξετάστηκαν σε περιοχές που ήταν «ύποπτες» λόγω μεγάλου αριθμού μετοικήσεων και στις υπόλοιπες με δειγματοληπτικό έλεγχο.

Ο κ. Βασιλείου ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα της περιοχής στην οποία ψηφίζει κάποιο πρόσωπο και είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο, μπορεί να είναι υποψήφιος σε περιοχή στην οποία βρίσκεται η επαγγελματική του στέγη και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τον εαυτό του.

Καταληκτικά, ερωτηθείς ο κ. Βασιλείου, αν μπορούν να γίνουν ενστάσεις για άτομα τα οποία δεν διαμένουν πλέον σε περιοχή στην οποία είναι εγγεγραμμένα ώστε να αφαιρεθούν και να μετατεθούν στον κατάλογο της περιοχής στην οποία κατοικούν ανέφερε ότι, «ένα χρόνο πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν μπορούν να γίνουν ενστάσεις για τον εκλογικό κατάλογο εκτός από τον συμπληρωματικό της κάθε τριμηνίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top