ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμότητα Υπ. Εργασίας για συμβολή σε συμφωνία υπογραφής συλλογικών συμβάσεων

Ετοιμότητα Υπ. Εργασίας για συμβολή σε συμφωνία υπογραφής συλλογικών συμβάσεων

Την ετοιμότητα του Υπουργείου Εργασίας να συμβάλει στην επίτευξη συμφωνίας για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων, εξέφρασε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Παναγιώτου, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε στο τερματικό Eurogate Container Terminal στο λιμάνι Λεμεσού και τη σύσκεψη στην οποία παρακάθισε με τους διαχειριστές του λιμανιού και τους εκπροσώπους της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ και του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων. 

Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι το λιμάνι Λεμεσού διαδραματίζει ένα νευραλγικό ρόλο για την κυπριακή οικονομία, επισημαίνοντας ότι η ομαλότητα και η σταθερότητα των εργασιακών σχέσεων είναι απαραίτητη, έτσι ώστε αυτός ο ρόλος να ενισχυθεί. Το Υπουργείο Εργασίας έχει την αρμοδιότητα της διαφύλαξης της ομαλότητας και της σταθερότητας των εργασιακών σχέσεων, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «μέσα από την επίσκεψη σε χώρους εργασίας όπου το ανθρώπινο δυναμικό διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, μπορούμε να διαμορφώνουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα, συζητώντας τόσο με τους εργοδότες όσο και τους εργαζομένους, έτσι ώστε, οποτεδήποτε χρειαστεί και η δική μας συμβολή, να γίνεται κατάλληλα, με τρόπο ενημερωμένο και εμπεριστατωμένο».

Απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο μεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας με σκοπό την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων, ο Υπουργός τόνισε ότι η πρακτική που υπάρχει στην Κύπρο στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου καθορίζεται από τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, όπου οι διαφορές που προκύπτουν μετά τις προσπάθειες για κατάληξη σε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στους χώρους εργασίας υποβάλλονται στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο αρχικά σε υπηρεσιακό επίπεδο και ακολούθως σε πολιτικό επίπεδο παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Ήδη, πρόσθεσε ο κ. Παναγιώτου, «για πολλές σημαντικές διαφορές στα εργασιακά ζητήματα έχουμε συμβάλει ώστε να βρεθούν λύσεις». Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν χρειαστεί να συμβάλουμε έτσι ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων που εκκρεμούν, θα καταφέρουμε να βοηθήσουμε και σε αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα ενδιαφερόμενα μέρη βλέπουν το θέμα των συλλογικών συμβάσεων με τον τρόπο που το βλέπει ο ίδιος, ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι έχει μεταφέρει (Σ.Σ. στα ενδιαφερόμενα μέρη) το πολιτικό μήνυμα της Κυβέρνησης, υποδεικνύοντας ότι σε ένα περιβάλλον όπου οι εξωτερικές συνθήκες είναι ρευστές και οι εξωτερικές προκλήσεις είναι μεγάλες, χρειάζεται στο εσωτερικό να υπάρχει απόλυτη ομαλότητα και σταθερότητα. 

«Χρειάζεται για τα ζητήματα που μπορούμε εμείς στο εσωτερικό της χώρας μας να συζητούμε και να συμφωνούμε μεταξύ μας να τα καταφέρνουμε», σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι «για όλα τα ανοικτά ζητήματα θα καταφέρουμε μέσα από την ωριμότητα και τη σοβαρότητα που χαρακτηρίζει όλες τις πλευρές και με τη δική μας συμβολή να βρούμε τις λύσεις που χρειαζόμαστε». 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Silia Kapsis: Απάντησε στον πατέρα της που είπε ότι αναγκάστηκε να φύγει από τη ζωή της - «Ξέρω την αλήθεια»Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει την Τετάρτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και υπογραφή μνημονίου συναντίληψης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top