ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

Ψάχνουν και δεν βρίσκουν βρεφοκομικούς σταθμούς οι γονείς αφού οι περισσότεροι είναι πλήρεις μετά την εφαρμογή του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι 4ων ετών.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΙΠΕΚ), Λαύρα Ηρακλέους, σημείωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα βρέφη μέχρι 24ων μηνών. «Σε αυτές τις ηλικίες, οι ομάδες είναι μέχρι έξι παιδιά που μπορούν να φροντίζουν. Ο αριθμός είναι πολύ μικρός. Έχουμε ενημερώσει σχετικά και το Υφυπουργείο Πρόνοιας καθώς με την εξαγγελία του Σχεδίου νηπιαγωγεία μέλη μας είχαν δεχτεί αρκετά τηλεφωνήματα για το κατά πόσο δέχονται βρέφη».

Μάλιστα, ανέφερε πως υπάρχουν γυναίκες που ψάχνουν βρεφοκομικό σταθμό πριν γεννήσουν και οι ομάδες είναι ήδη συμπληρωμένες.

«Για να βοηθήσουμε τους γονείς, το Υφυπουργείο Πρόνοιας έδωσε το δικαίωμα στα νηπιαγωγεία όσον αφορά τις τάξεις δύο με τριών ετών, να δέχονται και βρέφη που είναι 20 μηνών και κλείνουν τα δύο έτη Σεπτέμβρη με Δεκέμβρη», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον κατάλογο του Υφυπουργείου Πρόνοιας περιλαμβάνονται 358 βρεφονηπιακοί σταθμοί και νηπιαγωγεία που έχουν εγκριθεί μέχρι τις 4/4/2024 για συμμετοχή ως Πάροχοι στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης.

Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο εδώ.

Πάντως, σύμφωνα με την κα Ηρακλέους, μετά από συζητήσεις στις Βουλή αλλά και με το Υφυπουργείο Πρόνοιας, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ομάδες για βρέφη να δέχονται μέχρι οκτώ άτομα. «Μπορεί επίσης οι ομάδες για την τάξη των 2-3 ετών που είναι μέχρι 16 παιδιά να γίνουν μέχρι 20», πρόσθεσε.

Παράλληλα, από τη νέα σχολική χρονιά το σχέδιο επιδότησης θα επεκταθεί για παιδιά μέχρι 4 χρονών και 6 μηνών, ηλικία που θα ξεκινά η υποχρεωτική δωρεάν εκπαίδευση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top