«Δημιουργήθηκε αβεβαιότητα, μεγάλη ανησυχία και φόβος» - Όσα περιγράφει ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ

«Δημιουργήθηκε αβεβαιότητα, μεγάλη ανησυχία και φόβος» - Όσα περιγράφει ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ κ. Κορνήλιου Κορνηλίου σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma σήμερα το πρωί ανέφερε, ότι παρά το ότι στο Τελ Αβίβ, όπου βρισκόταν, δεν υπήρχαν χτυπήματα από πυραύλους και drones, εντούτοις, μόνο από το γεγονός ότι παρακολούθησαν τριακόσιους πυραύλους και drones από το Ιράν να στρέφονται κατά του Ισραήλ, δημιουργήθηκε αβεβαιότητα, μεγάλη ανησυχία, καθώς και φόβος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ήταν αναμενόμενο το χτύπημα, ο κος Κορνηλίου είπε: «Το περιμέναμε, αλλά έχει δέκα μέρες που συζητάμε γι’ αυτό το χτύπημα, ότι δηλαδή πότε θα γινόταν. Είχαν πυκνώσει οι πληροφορίες και μάλιστα, διά στόματος του Αμερικανού Προέδρου, είχαμε ακούσει ότι το χτύπημα θα γινόταν εντός των επομένων 48 ωρών, όπως και έγινε.»

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πολιτική διπλωματική διευθέτηση αυτής της κρίσης, ο κος Κορνηλίου ανέφερε, πως παρόλο που το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, «εντούτοις, κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν στον κ. Νετανιάχου ότι δε θα στηρίξουν οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν. Έχουν προειδοποιηθεί και οι Αμερικανοί από τους ίδιους τους Ιρανούς ότι αν συμμετάσχουν σε μια τυχόν επίθεση του Ισραήλ, τότε θα αντιδράσουν εναντίον των βάσεων της Αμερικής στην περιοχή. Οπότε θεωρώ ότι αυτό περιορίζει τις πιθανότητες μιας ευρείας επίθεσης του Ισραήλ. Τώρα αν θα αντιδράσει σε ένα βαθμό πιο περιορισμένο, αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE