LIKE ONLINE

WaterTok: Όλη η αλήθεια για το νέο viral κόλπο του TikTok που σε κάνει να πίνεις 3 λίτρα νερό τη μέρα - Δείτε βίντεο

WaterTok: Όλη η αλήθεια για το νέο viral κόλπο του TikTok που σε κάνει να πίνεις 3 λίτρα νερό τη μέρα - Δείτε βίντεο

Το #WaterTok έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετατρέποντας το απλό νερό σε μια πολύχρωμη, γευστική τάση. Το παραδοσιακό νερό εμπλουτίζεται με γλυκαντικά, χρώματα και γεύσεις, κάνοντας την ενυδάτωση πιο ελκυστική.

Αυτή η τάση βρήκε ανταπόκριση μεταξύ εκείνων που θέλουν να χάσουν βάρους, ιδιαίτερα των ασθενών μετά από χειρουργική επέμβαση στομάχου που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στα ανθρακούχα ποτά. Τα αρωματικά νερά προσφέρουν ενυδάτωση χωρίς το φούσκωμα που προκαλούν τα αναψυκτικά.

Ποιοι υποστηρίζουν την τάση του WaterTok;

Υπάρχουν διάφοροι άνθρωποι που δημοσιεύουν το WaterTok στο TikTok και υπάρχουν μερικές συγκεκριμένες ομάδες που μπορείτε να δείτε ότι παρακολουθούν βίντεο αυτής της τάσης.

Ασθενείς βαριατρικής χειρουργικής

Πολλοί από τους δημιουργούς του WaterTok έχουν υποβληθεί σε βαριατρική επέμβαση. Μάλιστα, ορισμένοι βαριατρικοί ασθενείς ισχυρίζονται ότι είναι οι αρχικοί δημιουργοί του #WaterTok. Οι βαριατρικοί ασθενείς που μοιράζονται τις δημιουργίες τους με νερό δηλώνουν ότι το WaterTok δεν είναι κάτι καινούριο για εκείνους. Έχει γίνει της μόδας, αλλά για εκείνους είναι απλώς ένας τρόπος να επιτύχουν τον στόχο τους για το νερό.

Η αλήθεια είναι πως οι βαριατρικοί ασθενείς διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αφυδάτωσης, ειδικά στα αρχικά στάδια της ανάρρωσης μετά την επέμβαση. Μάλιστα, η αφυδάτωση είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι συγκεκριμένοι ασθενείς επιστρέφουν στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση. Γι αυτό και η άποψη μου είναι πως αν η προσθήκη γεύσης στο νερό τους, τους βοηθάει να αποτρέψουν τη νοσηλεία τους λόγω αφυδάτωσης, το ενθαρρύνω.

Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως υψηλή πρόσληψη ζάχαρης δεν συνιστάται μετά από βαριατρική χειρουργική, όχι μόνο επειδή οι ασθενείς προσπαθούν να χάσουν βάρος και να περιορίσουν την πρόσληψη θερμίδων, αλλά και επειδή οι μεγάλες δόσεις ζάχαρης μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι που ονομάζεται σύνδρομο Dumping, το οποίο εμφανίζεται όταν το άπεπτο περιεχόμενο του στομάχου κινείται πολύ γρήγορα στο λεπτό έντερο προκαλώντας ναυτία, κράμπες, διάρροια και λιποθυμία. Έτσι, για τους βαριατρικούς ασθενείς, τα σιρόπια και οι σκόνες χωρίς ζάχαρη είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

Άτομα με POTS

Μια άλλη ομάδα ατόμων που συμμετέχουν στο #WaterTok είναι άτομα με σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας (POTS). Τα άτομα με POTS χρειάζονται πολύ νάτριο και εξαιτίας αυτού, συχνά προσθέτουν διάφορα σκευάσματα στο νερό τους. Η κατανάλωση της ποσότητας νατρίου που χρειάζονται είναι αρκετά δύσκολη να επιτευχθεί, επομένως η ανάμειξη των υγρών που καταναλώνουν μπορεί να είναι μια χρήσιμη στρατηγική για αυτούς.

@yowie.deschanel have a good day! #asalato #foryou ♬ original sound - Yowie

Αξίζουν τα αρωματισμένα νερά;

Τα αρωματισμένα νερά προσφέρουν ένα δελεαστικό υποκατάστατο για τα γεμάτα θερμίδες αναψυκτικά. Όμως, η καθημερινή κατανάλωση θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα λόγω των χημικών πρόσθετων και των τεχνητών γλυκαντικών. Όμως τα γλυκαντικά, ενώ είναι χαμηλά σε θερμίδες, προκαλούν πόθους για περισσότερη ζάχαρη.

Έτσι λοιπόν η καλύτερη επιλογή είναι να προσθέσετε στο νερό σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εξασφαλίζοντα μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση.

Τέλος αυτό που θα πω ως διαιτολόγος είναι ότι το αν το να προσθέσετε αρώματα στο νερό σας, σας βοηθά να πίνετε περισσότερο, τότε να το κάνετε.

ΠΗΓΗ: Jenny.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top