ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα ΤΚΑ

Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα ΤΚΑ

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τα κύρια αποτελέσματα της αναλογιστικής μελέτης που έγινε για τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ), στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν το πρωί της Τρίτης από τους αναλογιστές του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, που θα γίνει στο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τη μελέτη για τη βιωσιμότητα του ΤΚΑ, η οποία γίνεται κάθε τρία χρόνια, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα παρουσιάσουν ο επικεφαλής της Μονάδας αναλογιστικών υπηρεσιών Andre Picard και ο διευθυντής του έργου Κώστας Σταυράκης και έχει έτος αναφοράς της το 2020 (έτος αναφοράς της προηγούμενης μελέτης ήταν το 2017).

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η αναλογιστική μελέτη καταδεικνύει μεταξύ άλλων ότι το ΤΚΑ είναι βιώσιμο μέχρι το 2080, όπως καταδείκνυε και η προηγούμενη μελέτη και διαπιστώνει ότι δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ και ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top